YOK, meslek yuksekokulları ve acıkoğretim on lisans programlarından mezun olan başarılı oğrencilerin orgun oğretim ve acıkoğretim lisans programlarına dikey geciş yapmalarını duzenleyen yonetmeliğin 8. maddesinin değiştirdi. Daha once "OSYM, başvurma koşullarını taşıyan adayları, tercihlerini, yerleştirme puanlarını ve lisans programlarının kontenjan ve koşullarını gozonunde tutarak lisans programlarına yerleştirir. Her ne sebeple olursa olsun boş kalan kontenjanlar icin ek yerleştirme yapılmaz." şeklinde olan madde aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Soz konusu değişikliğe gore DGS'de ek yerleştirme yapılabilecektir.
19 Eylul 2009 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27354
YONETMELİK
Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığından:
MESLEK YUKSEKOKULLARI VE ACIKOĞRETİM ON LİSANS PROGRAMLARI MEZUNLARININ
LİSANS OĞRENİMLERİNE DEVAMLARI HAKKINDA YONETMELİKTE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1? 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Meslek Yuksekokulları ve Acıkoğretim On Lisans Programları Mezunlarının Lisans Oğrenimine Devamları Hakkında Yonetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?MADDE 8 ? OSYM, başvurma koşullarını taşıyan adayları, yerleştirme puanları ve lisans programlarının kontenjan ve koşullarını goz onunde tutarak, Universite Secme Sınavı sonucları acıklandıktan sonra yapacakları tercihleri goz onune alınarak, lisans programlarına yerleştirir. Boş kalan kontenjanlar icin gerek duyulduğu takdirde Yuksekoğretim Kurulu kararı ile ek yerleştirme yapılabilir.?
MADDE 2 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Yuksekoğretim Kurulu Başkanı yurutur.