13 Kasım 2009 CUMAResmî GazeteSayı : 27405
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2009/15546
Bazı yuksekoğretim kurumları bunyesinde bulunan teknik eğitim fakulteleri, mesleki eğitim fakulteleri, mesleki ve teknik eğitim fakulteleri, ticaret ve turizm eğitim fakulteleri ile Endustriyel Sanatlar Eğitim Fakultesinin kapatılması ve aynı yuksekoğretim kurumlarına bağlı olarak yeni fakulteler kurulması hakkındaki ekli Kararın yururluğe konulması; Millî Eğitim Bakanlığının 28/9/2009 tarihli ve 25377 sayılı yazısı uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulu'nca 2/11/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GUL
CUMHURBAŞKANI
2/11/2009 TARİHLİ VE 2009/15546 SAYILI
KARARNAMENİN EKİ

KARAR
MADDE 1 ? (1) Ekli listede belirtilen yuksekoğretim kurumları bunyesinde bulunan ve aynı listenin (A) sutununda gosterilen fakulteler kapatılmış ve (B) sutununda yer alan fakulteler aynı yuksekoğretim kurumlarına bağlı olarak kurulmuştur.
(2) Bu Karar uyarınca kapatılan fakulteler, mevcut oğrencilerin mezuniyetlerine kadar eğitime devam eder.
(3) Bu Kararın uygulanmasında ortaya cıkabilecek tereddutleri gidermeye ve uygulama esaslarını belirlemeye Yuksekoğretim Kurulu yetkilidir.
MADDE 2 ? (1) Bu Karar yayımı tarihinde yururluğe girer.

MADDE 3 ? (1) Bu Karar hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.