26 Kasım 2009 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 27418
YONETMELİK
Karar Sayısı : 2009/15594
Ekli ?Yurtdışında Surekli Gorevlendirilecek Personel Hakkında Yonetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik?in yururluğe konulması; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 189 sayılı Kanun Hukmundeki Kararnameye gore, Bakanlar Kurulu'nca 30/10/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Abdullah GUL
CUMHURBAŞKANI
YURTDIŞINDA SUREKLİ GOREVLENDİRİLECEK PERSONEL
HAKKINDA YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 28/7/2006 tarihli ve 2006/11534 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan Yurtdışında Surekli Gorevlendirilecek Personel Hakkında Yonetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (c) bendi yururlukten kaldırılmıştır.
"b) Eğitim muşaviri, eğitim ataşesi ve eğitim ataşe yardımcısı kadrolarına atanabilmek icin;
1) Eğitim-oğretim hizmetleri sınıfında en az bir yıl calışmış olmak,
2) Son başvuru tarihi itibarıyla son uc yıldır Millî Eğitim Bakanlığı merkez veya taşra teşkilatı kadrolarında calışıyor olmak,
3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur statusunde, yardımcı hizmetler sınıfı kadroları haric, eğitim muşaviri icin oniki, eğitim ataşesi icin on, eğitim ataşe yardımcısı icin sekiz yıl hizmeti bulunmak,
şartlarına sahip olmak gerekir."
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 10 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"(3) Sınava başvuran aday sayısının yuzden fazla olması halinde, meslekî yeterlilik sınavı yazılı ve sozlu olmak uzere iki aşamada gercekleştirilir. Yazılı sınavın yapılacağı merkez, bu Yonetmeliğe gore kurulan sınav komisyonunca belirlenir. Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek icin en az yetmiş puan alınması gerekir."
MADDE 3 ? Aynı Yonetmeliğin 26 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 26 ? (1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 36 ncı maddesine gore Bakanlıklararası Ortak Kultur Komisyonu tarafından yurtdışında gorevlendirilecek personelin gorevlendirileceği ulkede konuşulan resmî dil ile yapılacak gorev ve gorevlendirilecek personelin ilk defa veya ikinci kez gorevlendirilmesi hususları dikkate alınarak yabancı dil bilme şartı aranıp aranmayacağı, bilinmesi gereken yabancı dil ve yabancı dil bilgisi yeterliliği icin Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından alınması gereken en az puanı veya denk kabul edilen diğer sınavlara ilişkin puanları belirlemeye Bakanlıklararası Ortak Kultur Komisyonu yetkilidir. Bu personel, yurtdışına en cok iki kez gorevlendirilebilir."
MADDE 4 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 5 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.