Microsoft Windows 10 ile ilgili gizlilik endişelerini giderecek yeni bir adım atıyor. Yazılım devi, Windows 10’un yeni bir test surumunu Windows Insiders kullanıcıları icin yayınladı. Yeni surumde işletim sisteminin gizlilik kontrollerine getirilmiş bazı değişiklikler bulunuyor. Şu anda coğu gizlilik kontrolu tek bir ekranda, birden fazla secenek eşliğinde sınırlanmışken, Microsoft yakında bunu değiştirecek ceşitli yontemleri test ediyor.
Windows 10’un icinde klavyede basılan tuşların kaydını tutan bir gunluk kaydının olduğu yonunde bazı endişeler bulunuyor. Cunku işletim sistemi otomatik tamamlama, sonraki kelime tahmini ve yazım duzeltme işlemleri icin yazma verisini kullanıyor. Microsoft’un onumuzdeki ilkbaharda cıkacak Windows 10 guncellemesi, iyileştirilmiş el yazısı ve cizim tanıma yontemlerini etkinleştirecek. Microsoft kullanıcılara, el yazısı ve cizim verilerini Microsoft’a gonderme tercihini devre dışı bırakma şansı da sunacak.
Ayrıca Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının işletim sistemindeki tum gizlilik kontrollerini yedi ayrı ekranda yapmalarına dair bir uygulamayı da test ediyor. Şirket Windows Insider kullanıcılarından bu konuyla ilgili geri bildirimlerini bekliyor. Bunların sayesinde cok fazla ekran ile bir ekrana yeterli miktarda secenek yerleştirme arasında doğru dengenin yakalanması hedefleniyor.
Kaynak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 10
- Microsoft’un yeni Windows 10 gizlilik kontrolleri endişeleri gidermeyi amaclıyor