26 Ocak 2010 SALIResmî GazeteSayı : 27474
TEBLİĞ
Maliye Bakanlığından:
2010 YILI MERKEZİ YONETİM BUTCE UYGULAMA TEBLİĞİ
(SIRA NO: 5)
Bilindiği uzere, 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Gorevleri Hakkında Kanunun ek 3 uncu maddesinde;
"Ozurlu sağlık kurulu raporu duzenlemeye yetkili sağlık kurum veya kuruluşlarınca verilen sağlık kurulu raporuyla asgari % 20 ozurlu olduğu tespit edilen ve ozel eğitim değerlendirme kurulları tarafından da eğitsel değerlendirme ve tanılamaları yapılarak 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Ozel Oğretim Kurumları Kanunu kapsamında acılan ozel eğitim okulları ile ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen destek eğitimini almaları uygun gorulen; gorme, işitme, dil-konuşma, spastik, zihinsel, ortopedik veya ruhsal ozurlu bireylerin; eğitim giderlerinin her yıl Maliye Bakanlığınca belirlenen tutarı, Millî Eğitim Bakanlığı butcesine bu amacla konulan odenekten karşılanır. Bu ozurlu bireylerin, ozur grupları ve dereceleri ile ozur niteliğine gore eğitim programlarının kapsamı ve eğitim sureleri, Ozurluler İdaresi Başkanlığının goruşu alınmak suretiyle Bakanlıkca hazırlanacak ve bu Kanunun yayımını izleyen 6 ay icinde yururluğe konulacak yonetmelikle belirlenir.
Soz konusu eğitim hizmetini sunan veya yararlananların, gercek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan odemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarlar, iki katı ve kanuni faiziyle birlikte ilgililerden muteselsilen geri tahsil edilir. Bu fiillerin ozel eğitim okulları ile ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından tekrarı hÂlinde, ayrıca kurum acma izinleri iptal edilir."
hukmu yer almaktadır.
Bu kapsamda, ozurlu bireylerin destek eğitim giderlerinin butceden karşılanacak kısmına ilişkin olarak aşağıdaki hususlara uyulacaktır.
15580 sayılı Kanun kapsamında acılan ozel eğitim okulları ile ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ozurlu bireylere verilen destek eğitiminin butceden karşılanacak kısmı; katma değer vergisi haric olmak uzere bireysel eğitim icin aylık 311 TL., grup eğitimi icin 89 TL. olarak belirlenmiştir.
2Belirlenen tutarlar, Millî Eğitim Bakanlığı butcesine bu amacla konulan odenekten, bu tutarları aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanır.
3Bu Tebliğde yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak duzenlemeler esas alınır.
4Bu Tebliğ, 1/1/2010 tarihinden gecerli olmak uzere yayımı tarihinde yururluğe girer.
Tebliğ olunur.