9 Mart 2010 SALIResmî GazeteSayı : 27516
YONETMELİK
Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığından:
OĞRETİM UYESİ DIŞINDAKİ OĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA
ACIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ
SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR
HAKKINDA YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 31/7/2008 tarihli ve 26953 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Oğretim Uyesi Dışındaki Oğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Acıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yonetmeliğin 14 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 14 ? (1) Doktorasını tamamlamış olanlar, 29/6/2009 tarihli ve 2009/15153 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yururluğe konulan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yonetmeliği hukumlerine gore uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslek yuksekokullarının Yuksekoğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, bu yonetmelik yururluğe girdiği tarihte yuksekoğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında calışmakta olanlar ile yuksekoğretim kurumlarından ayrılan oğretim elemanlarının calışmakta oldukları yuksekoğretim kurumlarında veya başka yuksekoğretim kurumlarında oğretim elemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav; Oğretim Uyesi Yetiştirme Projesi kapsamında, Yuksekoğretim Yurutme Kurulu kararı ile belirlenen araştırma gorevlisi kontenjanlarına yapılacak başvurular ile meslek yuksekokullarının oğretim elemanı kadrolarına başvurularında ise yabancı dil şartı aranmaz."
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğe gecici 2 nci madde eklenmiştir.
"GECİCİ MADDE 2 ? (1) Oğretim Uyesi Yetiştirme Projesi kapsamında Yuksekoğretim Yurutme Kurulu kararı ile belirlenen kontenjanlara başvuran adayların, araştırma gorevlisi kadrolarına, istekleri halinde ilgili Yuksekoğretim Kurumlarının Senato Kararı ile lisans genel not ortalamasının % 35'i, ALES puanının %50'si, varsa yabancı dil puanının %15'i esas alınarak, atama yapılabilir."
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 4 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Yuksekoğretim Kurulu yurutur.