Wordfence Security Eklentisi ve Ozellikleri(anlatım)

Bugun wordpress teki en onemli eklentilerden biri olan wordfence security eklentisinin farklı bir ozelliğinden bahsetmek istiyorum. Belki bircoğunuz zaten wordfence in kullanım amacını biliyorsunuz. Genellikle wordfence eklentisini guvenlik amaclı kurar ve kullanırız. Yinede bilmeyenler vardır diye kısaca wordfence security eklentisinin ana işlevlerinden en onemli olanlarını sıralayalım.Wordfence Security;

Guvenlik tehditi olarak bilinen 44.000 ‘den fazla kotu amaclı yazılımı tespit edebilecek kapasiteye sahiptir. Tum yazılar,yazılara yapılmış yorumlar ve site ici tum dosyalarınızı surekli olarak taramadan gecirir ve guvenlik tehditi olabilecek kotu amaclı yazılım ve phishing URL leri tespit eder. Trojan, şupheli kod ve diğer bilinen virusleri tespit ederek, viruslu dosyanızla ilgili yapılması gereken işlemlerinizde yardımcı olur. (Silme,yer değiştirme vs.) Yetkisiz DNS değişimlerini tespit etmek icin surekli olarak DNS guvenliğinizi goruntuler Sahte google botları, heker ve botnetsler gibi genel guvenlik tehditlerini bloke etmek icin firewall icerir. Sitenizin guvenlik kurallarını ihlal eden robotların ve kullanıcıların kullanımlarını kısıtlamak veya tamamen kullanımlarını engellemeniz seceneklerini size sunar
Muhtemelen coğunuz yukarıda saydığımız ozelliklerinden dolayı wordfence security eklentisini zaten guvenlik amaclı olarak wordpress sitesinde kullanıyor. Benim bugun bahsetmek istediğim ise, coğu kişinin bilmediği, bilse de onemsemediğinden es gectiği ya da benim gibi farkedip keyfini cıkardığı wordfence security nin bir diğer ozelliği. Live traffic.

Kaynak site