17 Nisan 2010 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27555
YONETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKOĞRETİM VE ORTA OĞRETİM
KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YONETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 13/1/2005 tarihli ve 25699 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlkoğretim ve Orta Oğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yonetmeliğinin 32 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?Okul veya kurumlarda kutlanabilecek ya da anılabilecek gun ve haftalar, Belirli Gun ve Haftalar Cizelgesinde duzenlenmiştir (EK-2). Bu cizelgede yer almayan diğer ulusal veya uluslararası gun ve haftaların kutlanıp anılmasına oğretmenler kurulunca karar verilebilir. Bu konuda Bakanlığın internet adresindeki Tum Kuruluşların Belirli Gun ve Haftaları Listesinden de yararlanılabilir.?
MADDE 2 - Aynı Yonetmeliğin EK-2'sinde yer alan Belirli Gun ve Haftalar Cizelgesinin ?Dunya AIDS Gunu (1 Aralık)? satırından sonra gelmek uzere ?Mevlana Haftası (2-9 Aralık)? satırı; ?Dunya Kitap Gunu ve Kutuphaneler Haftası (23 Nisan gununu icine alan hafta)? satırından sonra gelmek uzere ?Yunus Emre Haftası (Mayıs ayının ilk haftası)? satırı eklenmiş ve aynı EK'te yer alan ?Acıklama? paragrafı yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 4 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.