28 Nisan 2010 CARŞAMBAResmî GazeteSayı : 27565
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2010/288
Ekli ?Bakanlıklararası Ortak Kultur Komisyonunun Calışma Esas ve Usulleri ile Bu Komisyon Tarafından Yurtdışında Gorevlendirilecek Personelin Nitelikleri ile Hak ve Yukumluluklerinin Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar?ın yururluğe konulması; Dışişleri, Millî Eğitim ve Kultur ve Turizm Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığının goruşlerine dayanan Maliye Bakanlığının 10/3/2010 tarihli ve 3147 sayılı yazısı uzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 36 ncı maddesine gore, Bakanlar Kurulu'nca 22/3/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GUL
CUMHURBAŞKANI
ESKİ HUKUM
Gorev suresi
Madde 8- Bu Karar uyarınca gorevlendirilecek personelin gorev suresi 1 yıldır. Bunların gorev sureleri, başarılı olmaları ve bulundukları ulkenin calışma koşulları dikkate alınmak kaydıyla her defasında 1 yılı gecmemek uzere, ( Değişik ibare : 18/5/2004-2004/7353 B.K.K.) Komisyonca oğretmenlerde en fazla 4 yıl, diğer personelde ise en fazla 3 yıl daha uzatılabilir. Toplam gorev suresi oğretmenlerde 5, diğer personelde ise 4 yılı gecemez. Gorev suresi eğitim-oğretim doneminin bitiminden once sona erenlerin sureleri, bolgelerindeki eğitim-oğretim doneminin sona eriş tarihine kadar uzatılabilir.(1)

Aynı personelin ikinci kez yurtdışında gorevlendirilebilmesi icin, daha onceki yurtdışı gorevini başarılı olarak tamamlamış ve yurtici gorevine başlamasından itibaren en az uc yıl calışmış olması şarttır.