22 Haziran 2010 SALIResmî GazeteSayı : 27619
YONETMELİK
Turkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Mudurluğunden:
TURKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. TEFTİŞ KURULU YONETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 1/4/2002 tarihli ve 24713 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Turkiye Elektrik İletim A.Ş. Teftiş Kurulu Yonetmeliğinin 56 ncı maddesinin birinci fıkrasının ikinci, yedinci ve sekizinci bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?2) Cevaplı Teftiş Raporları, Mufettişler tarafından uc nusha olarak hazırlanır. Duzenlenen teftiş raporunun ikinci nushası, cevaplandırılmak uzere Teftiş Kurulu Başkanlığı aracılığıyla teftiş edilen birimin amirine gonderilir, teftiş raporunun birinci nushası birimden gelecek cevaba yazılacak son mutalaa ile birlikte Teftiş Kurulu Başkanlığına verilmek uzere Mufettişlikce alıkonulur, ucuncu nushası ise Mufettişte kalır.
Taşra birimlerinin teftişi sonunda cevaplı teftiş raporu dort nusha olarak duzenlenir. Duzenlenen cevaplı teftiş raporunun ikinci ve ucuncu nushaları, cevaplandırılmak uzere Teftiş Kurulu Başkanlığı aracılığıyla teftiş edilen birimin amirine gonderilir, teftiş raporunun birinci nushası yazılacak son mutalaa ile birlikte Teftiş Kurulu Başkanlığına verilmek uzere Mufettişlikce alıkonulur, dorduncu nushası ise Mufettişte kalır.?
?7) Kendilerine cevaplı rapor gonderilen yetkililer, tenkit olunan işlemleri usul ve mevzuat dahilinde duzeltmek ve bunu cevaplarında gostermek zorundadır.

Ortulu, anlaşılmaz, kacamaklı cevap verilemez ve konunun dışına cıkılmaz.
İlgililer, tenkit maddelerinden bir kısmı veya tamamı hakkında Mufettişten ayrı bir duşuncede bulundukları takdirde, dayandığı haklı ve kanuni sebepleri cevaplarında acık ve kısa bir şekilde belirtirler.?
?8) Merkez birimlerince uc nusha hazırlanan cevabın bir nushası teftiş raporunun ikinci nushası ile birlikte teftiş dosyasında saklanır ve iki nushası da bir yazı ekinde Teftiş Kurulu Başkanlığı aracılığıyla ilgili Mufettişe intikal ettirilir.
Taşra birimlerince dort nusha olarak hazırlanan rapor cevabının bir nushası teftiş raporunun ikinci nushası ile birlikte teftiş dosyasında saklanır ve uc nushası ise bir yazı ekinde cevaplı teftiş raporunun ucuncu nushası ile birlikte bağlı olunan Daire Başkanlığına gonderilir. İlgili Başkanlıkca gelen cevaplı teftiş raporu ve verilen rapor cevabı incelenir, gelen rapor cevabının bir nushası ve cevaplı teftiş raporunun ucuncu nushası teftiş dosyasına konulur, kalan iki nusha rapor cevabı ise bu teftişe ilişkin goruş ve kanaatleri iceren bir yazıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı aracılığıyla ilgili Mufettişe intikal ettirilir.?
MADDE 2 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Turkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Muduru yurutur.