Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığından:
YUKSEKOĞRETİM KURUMLARININ YURTDIŞINDAKİ KAPSAMA
DAHİL YUKSEKOĞRETİM KURUMLARIYLA ORTAK
EĞİTİM VE OĞRETİM PROGRAMLARI TESİSİ
HAKKINDA YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 28/12/2006 tarihli ve 26390 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yuksekoğretim Kurumlarının Yurtdışındaki Kapsama Dahil Yuksekoğretim Kurumlarıyla Ortak Eğitim ve Oğretim Programları Tesisi Hakkında Yonetmeliğin 13 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?MADDE 13 ? (1) Ortak programlar İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birinde verilir. Ortak programların bu diller dışında başka bir yabancı dille verilebilmesi icin Yuksekoğretim Kurulunun onayı gereklidir. Oğrencilerin ortak programda oğrenimlerine başlayabilmeleri icin o dili yeterli duzeyde bilmeleri gerekir. Bu durumda da eğitimin verileceği yabancı dilin yeterli duzeyde bilindiğini olcen bir uluslararası sınav veya ilgili universitelerin yapacağı yabancı dil sınavı ile uluslararası sınavlardan alınması gereken asgari puan, protokolde belirtilir. Yabancı dil bilgisi yetersiz olan oğrenciler, ilgili universitelerin birinde veya doneme bağlı olarak iki universitede de yabancı dil koşulunu sağlayıncaya kadar yoğun dil eğitimi alırlar. Yoğun dil eğitimi icin azami iki yıl sure verilir. Azami surenin sonunda yabancı dil koşulunu sağlayamayan oğrencinin talebi uzerine, Oğrenci Secme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, başka bir universitede ya da kaydının bulunduğu universitede oğretim dili Turkce olan eşdeğer bir programa, eşdeğer programın bulunmaması halinde, yakın programlardan birine yerleştirilebilir. Ancak bunun icin, kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, oğrencinin universiteye giriş puanının, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak icin aranan taban puanından duşuk olmaması gerekir.?
MADDE 2 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Yuksekoğretim Kurulu Başkanı yurutur.