21 Temmuz 2010 CARŞAMBAResmî GazeteSayı : 27648
KANUN
YUKSEKOĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU İLE BAZI
KANUN VE KANUN HUKMUNDE KARARNAMELERDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
Kanun No. 6005 Kabul Tarihi: 14/7/2010
MADDE 1 ? 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yuksekoğretim Kurumları Teşkilatı Kanununa aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.
?Yıldırım Beyazıt Universitesi
EK MADDE 125 ? Ankara'da Yıldırım Beyazıt Universitesi adıyla yeni bir universite kurulmuştur.

Bu Universite;
a) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Tıp Fakultesi, Sağlık Bilimleri Fakultesi, Hukuk Fakultesi, Siyasal Bilgiler Fakultesi, İşletme Fakultesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakultesi ile Muhendislik ve Doğa Bilimleri Fakultesinden,
b) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Yabancı Diller Yuksekokulundan,
c) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Sağlık Bilimleri Enstitusu, Sosyal Bilimler Enstitusu ile Fen Bilimleri Enstitusunden,
oluşur.

Bursa Teknik Universitesi
EK MADDE 126 ? Bursa'da Bursa Teknik Universitesi adıyla yeni bir universite kurulmuştur.
Bu Universite;
a) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Muhendislik Fakultesi, Denizcilik Fakultesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakultesi, Orman Fakultesi, İletişim Fakultesi ile Sanat ve Tasarım Fakultesinden,

c) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitusu ile Fen Bilimleri Enstitusunden,
oluşur.
İstanbul Medeniyet Universitesi
EK MADDE 127 ? İstanbul'da İstanbul Medeniyet Universitesi adıyla yeni bir universite kurulmuştur.
Bu Universite;
a) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Muhendislik ve Mimarlık Fakultesi, Sanat ve Tasarım Fakultesi, Edebiyat Fakultesi, Fen Fakultesi, Hukuk Fakultesi, Siyasal Bilgiler Fakultesi, Eğitim Bilimleri Fakultesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakultesi, Tıp Fakultesi, Sağlık Bilimleri Fakultesi ile Turizm Fakultesinden,
b) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Sivil Havacılık Yuksekokulu ile Yabancı Diller Yuksekokulundan,
c) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitusu, Fen Bilimleri Enstitusu, Sağlık Bilimleri Enstitusu ile Eğitim Bilimleri Enstitusunden,
oluşur.
İzmir KÂtip Celebi Universitesi
EK MADDE 128 ? İzmir'de İzmir KÂtip Celebi Universitesi adıyla yeni bir universite kurulmuştur.
Bu Universite;
a) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi, Muhendislik ve Mimarlık Fakultesi, Orman Fakultesi, Sağlık Bilimleri Fakultesi, Tıp Fakultesi, Diş Hekimliği Fakultesi, Eczacılık Fakultesi, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakultesi, Su Urunleri Fakultesi ile Turizm Fakultesinden,
c) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitusu, Fen Bilimleri Enstitusu ile Sağlık Bilimleri Enstitusunden,
oluşur.
Konya Universitesi
EK MADDE 129 ? Konya'da Konya Universitesi adıyla yeni bir universite kurulmuştur.
Bu Universite;
a) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Muhendislik ve Mimarlık Fakultesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakultesi, Fen Fakultesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakultesi, Turizm Fakultesi ile Eğitim Bilimleri Fakultesinden,
c) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitusu, Fen Bilimleri Enstitusu ile Eğitim Bilimleri Enstitusunden,
oluşur.
Kayseri Abdullah Gul Universitesi
EK MADDE 130 ? Kayseri'de Kayseri Abdullah Gul Universitesi adıyla yeni bir universite kurulmuştur.
Bu Universite;
a) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Muhendislik ve Mimarlık Fakultesi, Bilgisayar Bilimleri Fakultesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi ile Eğitim Bilimleri Fakultesinden,
b) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Yabancı Diller Yuksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Yuksekokulundan,
c) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitusu, Fen Bilimleri Enstitusu ile Eğitim Bilimleri Enstitusunden,
oluşur.
Erzurum Teknik Universitesi
EK MADDE 131 ? Erzurum'da Erzurum Teknik Universitesi adıyla yeni bir universite kurulmuştur.
Bu Universite;
a) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Muhendislik ve Mimarlık Fakultesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi, Edebiyat Fakultesi, Fen Fakultesi, Sağlık Bilimleri Fakultesi ile Spor Bilimleri Fakultesinden,
c) Rektorluğe bağlı olarak yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitusu, Fen Bilimleri Enstitusu ile Sağlık Bilimleri Enstitusunden,
oluşur.
Uluslararası Antalya Universitesi
EK MADDE 132 ? Antalya'da Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Cevre Vakfı tarafından 2547 sayılı Yuksekoğretim Kanununun vakıf yuksekoğretim kurumlarına ilişkin hukumlerine tabi olmak uzere, kamu tuzel kişiliğine sahip Uluslararası Antalya Universitesi adıyla bir vakıf universitesi kurulmuştur.
Bu Universite, Rektorluğe bağlı olarak;
a) İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesinden,
b) Muhendislik Fakultesinden,
c) Turizm Fakultesinden,
c) Hukuk Fakultesinden,
d) İletişim Fakultesinden,
e) Guzel Sanatlar ve Mimarlık Fakultesinden,
f) Sivil Havacılık Yuksekokulundan,
g) Yabancı Diller Yuksekokulundan,
ğ) Adalet Meslek Yuksekokulundan,
h) Meslek Yuksekokulundan,
ı) Sosyal Bilimler Enstitusunden,
i) Fen Bilimleri Enstitusunden,
oluşur.?
MADDE 2 ? 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yonetimi ve Kontrol Kanununa ekli (II) sayılı cetvelin ?A) Yuksekoğretim Kurulu, Universiteler ve Yuksek Teknoloji Enstituleri? bolumune aşağıdaki universiteler eklenmiştir.
?98) Yıldırım Beyazıt Universitesi
99) Bursa Teknik Universitesi
100) İstanbul Medeniyet Universitesi
101) İzmir KÂtip Celebi Universitesi
102) Konya Universitesi
103) Kayseri Abdullah Gul Universitesi
104) Erzurum Teknik Universitesi?
MADDE 3 ? 2809 sayılı Kanunun ek 5 inci maddesinin başlığı ile birinci, ucuncu ve beşinci fıkralarında yer alan ?Bilkent Universitesi? ibareleri ?İhsan Doğramacı Bilkent Universitesi? olarak ve altıncı fıkrasında yer alan ?Bilkent Universitesinin? ibareleri ?İhsan Doğramacı Bilkent Universitesinin?, ?Bilkent Universitesince? ibaresi ?İhsan Doğramacı Bilkent Universitesince? olarak değiştirilmiştir.
MADDE 4 ?2809 sayılı Kanuna aşağıdaki gecici madde eklenmiştir.
?GECİCİ MADDE 39- Diğer mevzuatta Bilkent Universitesine yapılmış olan atıflar İhsan Doğramacı Bilkent Universitesine yapılmış sayılır.?
MADDE 5 ? 2/9/1983 tarihli ve 78 sayılı Yuksekoğretim Kurumları Oğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hukmunde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
?EK MADDE 13 ? Yeni kurulan Yıldırım Beyazıt Universitesi, Bursa Teknik Universitesi, İstanbul Medeniyet Universitesi, İzmir KÂtip Celebi Universitesi, Konya Universitesi, Kayseri Abdullah Gul Universitesi ve Erzurum Teknik Universitesinde kullanılmak uzere ekli (1) sayılı listede yer alan oğretim elemanlarına ait kadrolar ihdas edilerek bu Kanun Hukmunde Kararnameye bağlı cetvellere, ilgili universite bolumleri olarak eklenmiştir.?
MADDE 6 ? 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulu Hakkında Kanun Hukmunde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
?EK MADDE 12 ? Yeni kurulan Yıldırım Beyazıt Universitesi, Bursa Teknik Universitesi, İstanbul Medeniyet Universitesi, İzmir KÂtip Celebi Universitesi, Konya Universitesi, Kayseri Abdullah Gul Universitesi ve Erzurum Teknik Universitesinde kullanılmak uzere ekli (2) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek bu Kanun Hukmunde Kararnameye bağlı cetvellere, ilgili universite bolumleri olarak eklenmiştir.?
MADDE 7 ? Bu Kanun yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 8 ? Bu Kanun hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.
20/7/2010
Ekler icin tıklayınız