YONETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OĞRETMENLERİNİN ATAMA VE
YER DEĞİŞTİRME YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 6/5/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Oğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliğinin 25 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?(1) Oğretmenlerin il ici ve iller arası isteğe ve zorunlu calışma yukumluluğune bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuru, Personel Genel Mudurluğunce il ici yer değiştirmeler icin en gec ilgili yılın 15 Mayıs, il dışı yer değiştirmeler icin en gec 25 Mayıs tarihine kadar Bakanlığın internet sayfasında yapılır. Duyuruda; kimlerin yer değiştirme isteğinde bulunabileceği, başvuru yeri, şekli ve suresi ile yer değiştirmeye ilişkin diğer hususlara yer verilir.?
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 26 ncı maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?(6) İl icinde yer değiştirme isteğinde bulunacak oğretmenlerin başvuruları mayıs ayı icinde alınır. İl ici yer değiştirme başvuruları oğretmenlerin tercih ettikleri eğitim kurumları itibarıyla hizmet puanı ustunluğune gore sıraya alınır. İller arası isteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak oğretmenlerin başvuruları haziran ayı icinde alınır.?
MADDE 3 ? Aynı Yonetmeliğin 34 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?(1) İl icinde yer değiştirme talebinde bulunan oğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, tercih ettikleri eğitim kurumları itibarıyla yapılan sıraya bağlı olarak haziran ve ağustos aylarında birer kez olmak uzere eğitim kurumlarının oğretmen ihtiyacı cercevesinde hizmet puanı ustunluğune gore gercekleştirilir. Ataması yapılamayanların sıraları ağustos ayı sonu itibarıyla iptal edilir. İller arası isteğe ve zorunlu calışma yukumluluğune bağlı yer değiştirme talebinde bulunan oğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, alanlar itibarıyla belirlenen kontenjan olcusunde tercih edilen eğitim kurumlarına hizmet puanı ustunluğune gore ilgili yılın haziran ayı icinde yapılır.?
MADDE 4 ? Aynı Yonetmeliğin 45 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?(2) İller arasında isteğe ve zorunlu calışma yukumluluğune bağlı olarak yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalarda oğretmenlerin tercihlerine yansıtılacak eğitim kurumları; o yerleşim yerinde gorev yapan mevcut oğretmenlerle ihtiyacın karşılanabilirliği dikkate alınarak oğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumları arasından il millî eğitim mudurluklerince belirlenir. İller arasında yer değiştirecek oğretmenlerin alanlar bazındaki kontenjanları ulke genelinde dengeli dağılımı sağlayacak şekilde hizmet bolgeleri ve illerin doluluk oranları dikkate alınarak belirlenir. Yer değiştirme suretiyle atamalar sonucu norm kadro acığı oluşan eğitim kurumlarının oğretmen ihtiyacı, bu Yonetmeliğin 19 uncu maddesinde belirtilen oğretmen atama doneminde yapılacak atamalarla karşılanır.?
MADDE 5 ? Aynı Yonetmeliğin 47 nci maddesine aşağıdaki sekizinci fıkra eklenmiştir.
?(8) Eğitim ve oğretime yeni acılması, donuşturulmesi ya da benzeri nedenlerden dolayı bu Yonetmelik eki EK-2 Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Cizelgesinde yer almayan eğitim kurumlarının yer alacağı hizmet alanları ile hizmet puanları, EK-2 Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Cizelgesine ekleninceye kadar o eğitim kurumunun bulunduğu yerleşim yerindeki diğer eğitim kurumları emsal alınarak değerlendirilir. Bu durumdaki eğitim kurumları her yıl kasım ayı icinde Bakanlığa bildirilir. Bakanlıkca yapılacak değerlendirmeden sonra EK-2 Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Cizelgesinde yer verilerek Tebliğler Dergisinde yayımlanır.?
MADDE 6 ? Aynı Yonetmeliğe aşağıdaki gecici 3 uncu madde eklenmiştir.
?GECİCİ MADDE 3 ? (1) Bu Yonetmelikle yururlukten kaldırılan Yonetmelik hukumlerine gore zorunlu calışma yukumluluklerini yerine getirmek uzere ikinci ve ucuncu hizmet bolgesine dahil iller ile birinci hizmet bolgesine dahil illerin (D) ve (E) ilcelerindeki eğitim kurumlarında 6/5/2010 tarihi itibarıyla gorev yapmakta olan oğretmenler, adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla bulundukları eğitim kurumlarında ya da illerde calışmaları gereken surelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın il ici ve iller arasında yer değiştirme donemlerinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.?
MADDE 7 ? Aynı Yonetmeliğe aşağıdaki gecici 4 uncu madde eklenmiştir.
?GECİCİ MADDE 4 ? (1) 2010 yılına mahsus olmak uzere il icinde sıra oluşturmak suretiyle ikinci kez yer değiştirme işlemi yapılır. Bu şekilde yapılacak il ici yer değiştirmelere ilişkin duyuru, başvuru, sıraların oluşturulması ve yer değiştirme suretiyle atama işlemleri, bu Yonetmeliğin 25 inci maddesinin birinci, 26 ncı maddesinin altıncı ve 34 uncu maddesinin birinci fıkralarındaki duyuru ve başvurulara ilişkin tarihlere bağlı kalınmaksızın bu Yonetmeliğin yururluğe girdiği tarihten itibaren Bakanlıkca yapılacak planlamaya gore yurutulur.?
MADDE 8 ? Aynı Yonetmeliğin Gecici 2 nci maddesine aşağıdaki ucuncu fıkra eklenmiştir.
?(3) Bu Yonetmeliğin 26 ncı maddesinin dorduncu fıkrası; kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu dışında il icindeki diğer kurumlarda gorevlendirilen oğretmenler bakımından 2010 yılının temmuz ve ağustos aylarında yapılacak il ici isteğe bağlı yer değiştirmelerde uygulanmaz.?
MADDE 9 ? Bu Yonetmeliğin;
a) Cerceve 5 inci maddesi ile cerceve 6 ncı maddesi 6/5/2010 tarihinden itibaren gecerli olmak uzere yayımı tarihinde,
b) Diğer maddeleri ise yayımı tarihinde
yururluğe girer.
MADDE 10 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Millî Eğitim Bakanı yurutur.
Yonetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin Tarihi Sayısı 6/5/2010 27573