Arkadaşlar merhaba,

Ben oncelikle Android icin bir oyun yapmayı ve bir de program yapmayı duşunuyorum. Bilgisayarımın ozelliklerinin yapmaya musait olduğunu duşunuyorum. Elimde 2 tane telefon var; Xperia Z5 Premium ve Galaxy S7 Edge yani hem Qualcomm icin hem de Exynos işlemcide yaptığım oyunları deneyebilme imkanım var.

Oyun yapabilmem icin, hangi programlara ihtiyacım var, neleri bilmem lazım, nelere ihtiyacım var? Bir de yapacağım oyunu iyi bir oyun motorunda yapmak istiyorum, Unity cok bilindik bir oyun motoru fakat bazen iyi şeyler cıkabiliyor. Unity dışında oyun motoru onerileriniz nelerdir? Aklımda birkac tane guzel oyun modeli var fakat textureların kaliteli ve oyun kontrolunun guzel olmasını istiyorum. Bir de grafik kalitesinin ayarlanabilir olmasını yani "low" "medium" ve "high" şeklinde ayarlanabilir olmasını istiyorum. Cunku bazı telefonların sistem ozellikleri kısıtlı yani sadece ust segmente hitap etmek istemiyorum.

Bir de bu oyunları daha sonra iOS ve Windows Phone icinde cıkarmak yani portlamak istiyorum. Tavsiyelerinizi, onerilerinizi ve yardımlarınızı merakla bekliyorum.

Yardımlarınız, onerileriniz ve tavsiyeleriniz icin şimdiden teşekkurler.