Meslek Yuksekokulları ve Acıkoğretim On Lisans Programları Mezunlarının Lisans Oğrenimine Devamları Hakkında Yonetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik. Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığından:
MESLEK YUKSEKOKULLARI VE ACIKOĞRETİM ON LİSANS
PROGRAMLARI MEZUNLARININ LİSANS OĞRENİMİNE
DEVAMLARI HAKKINDA YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Meslek Yuksekokulları ve Acıkoğretim On Lisans Programları Mezunlarının Lisans Oğrenimine Devamları Hakkında Yonetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?MADDE 9 ? Lisans oğrenimine başlama hakkı elde eden oğrencilere universitelerince Lisans Oğrenimlerine Hazırlık Programı uygulanır. Bu programda oğrenciye birinci ve ikinci sınıfından eksik olduğu alanlarda ders sorumluluğu yuklenir. Lisans Oğrenimine Hazırlık Programı suresince oğrenci, ilgili universitenin oğretim ve sınav yonetmeliğine tabi olur. Lisans Oğrenimine Hazırlık Programının suresi iki yarıyıldır. Ancak oğrencilerin aldıkları derslerin ozellikleri, yıllık ders programları, oğretim elemanları ve hazırlık programındaki durumları dikkate alınarak Lisans Oğrenimine Hazırlık Programının suresi iki yarıyıl daha uzatılabilir. Lisans Oğrenimine Hazırlık Programını başarıyla tamamlayan oğrencilerin universitelerin ucuncu sınıfına kayıtları yapılır. Programda aldığı toplam ders kredilerinin en az % 80'inden başarılı olan oğrenciler, başarısız oldukları dersleri ilerleyen donemlerde almak kaydıyla, ucuncu sınıfa kaydedilirler. Lisans Oğrenimine Hazırlık Programında almakla zorunlu olduğu ders kredileri toplamının % 20'sinden daha fazlasından başarısız olan oğrencinin universite ile ilişiği kesilir. Lisans Oğrenimine Hazırlık Programı uygulayan acıkoğretim lisans programlarında başarısız olanların universite ile ilişiği kesilmez. Yabancı dille oğretim yapılan programlarda oğrencilerin Lisans Oğrenimine Hazırlık Programına başlayabilmeleri icin universitenin yapacağı yabancı dil muafiyet sınavını gecmeleri veya yabancı dil hazırlık sınıfına devam ederek başarılı olmaları gerekir. Yabancı dil hazırlık programı suresince oğrenci, ilgili universitenin oğretim ve sınav yonetmeliğine tabi olur. Gerek yabancı dil hazırlık eğitimi ve gerekse Lisans Oğrenimine Hazırlık Programı suresince oğrenciler tum oğrencilik haklarından aynen yararlanırlar. Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında başarısız olarak ilişiği kesilen oğrenciler, Turkce eğitim yapan aynı adlı yuksekoğretim programlarına OSYM'ce yerleştirilebilir.?
MADDE 2 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Yuksekoğretim Kurulu Başkanı yurutur.