24 Eylul 2010 CUMAResmî GazeteSayı : 27709
YONETMELİK
Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığından:
YUKSEKOĞRETİM KURUMLARI OĞRENCİ KONSEYLERİ VE
YUKSEKOĞRETİM KURUMLARI ULUSAL OĞRENCİ
KONSEYİ YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 ? 20/9/2005 tarihli ve 25942 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yuksekoğretim Kurumları Oğrenci Konseyleri ve Yuksekoğretim Kurumları Ulusal Oğrenci Konseyi Yonetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cumlesinde yer alan ?her yılın? ibaresi ?ilgili yılın? olarak değiştirilmiş ve ikinci cumlesinde yer alan ?o akademik yıla ilişkin? ibaresi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 2 ? Aynı Yonetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?d) Bolumlerindeki program/anabilim dalı/anasanat dalına oğrenci alınan fakulte, yuksekokul veya konservatuvarlarda ise, her bir program/anabilim dalı/anasanat dalı oğrencilerince, kendi aralarından, secime katılanların salt coğunluğuyla bir defaya mahsus olmak uzere iki yıl icin secilir.?
MADDE 3 ? Aynı Yonetmeliğin 13 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin birinci cumlesinde yer alan ?bir yıl? ibaresi ?iki yıl? olarak değiştirilmiş ve son cumlesi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 4 ? Aynı Yonetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının birinci cumlesinde yer alan ?bir yıl? ibaresi ?iki yıl? olarak değiştirilmiştir.
MADDE 5 ? Aynı Yonetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cumlesinde yer alan ?bir yıl? ibareleri ?iki yıl? olarak değiştirilmiştir.
MADDE 6 ? Aynı Yonetmeliğin 23 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?Oğrenci Konseyi Başkanı, Oğrenci Konseyi Genel Kurulu tarafından, kurul uyeleri arasından, secime katılanların salt coğunluğuyla ve bir defaya mahsus olmak uzere iki yıl icin secilir.?
MADDE 7 ? Aynı Yonetmeliğin 30 uncu maddesinin birinci fıkrasının birinci cumlesinde yer alan ?bir yıl? ibaresi ?iki yıl? olarak değiştirilmiştir.
MADDE 8 ? Aynı Yonetmeliğin 32 nci maddesinin birinci fıkrasının birinci cumlesinde yer alan ?bir yıl? ibareleri ?iki yıl? olarak değiştirilmiştir.
MADDE 9 ? Aynı Yonetmeliğin 34 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?Ulusal Oğrenci Konseyi Başkanı, Ulusal Oğrenci Konseyi Genel Kurulu tarafından, kurul uyeleri arasından, secime katılanların salt coğunluğuyla ve bir defaya mahsus olmak uzere iki yıl icin secilir.?
MADDE 10 ? Aynı Yonetmeliğin 38 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?bir yıl? ibaresi ?iki yıl? olarak değiştirilmiştir.
MADDE 11 ? Aynı Yonetmeliğe aşağıdaki Gecici 2 nci madde eklenmiştir.
?GECİCİ MADDE 2 ? 31/1/2010 tarihinden once bu gorevlerine secilmiş bulunan yuksekoğretim kurumlarının oğrenci konseyi başkanları, enstitu, fakulte, yuksekokul ve konservatuar oğrenci temsilcileri ve yuksekoğretim kurumları ulusal oğrenci konseyi başkanı, yonetim kurulu uyeleri, istekleri durumunda, bağlı oldukları yuksekoğretim kurumlarında 2011-2012 akademik yılında yapılacak oğrenci konseyi secim takviminin acıklanmasına kadar bu gorevlerinin başında kalabilirler. Ancak toplam gorev suresi iki yılı gecemez. Yukarıda anılan temsilcilik gorevlerinden herhangi birinin boşalması halinde bu Yonetmeliğin 13 uncu maddesinin ikinci fıkrası hukumleri saklıdır.?
MADDE 12 ? Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 13 ? Bu Yonetmelik hukumlerini Yuksekoğretim Kurulu Başkanı yurutur.