3 Kasım 2010 CARŞAMBAResmî GazeteSayı : 27748
TEBLİĞ
Ozelleştirme İdaresi Başkanlığından:
OZELLEŞTİRME YUKSEK KURULU KARARI
TARİH : 1/11/2010
KARAR NO : 2010/93
KONU : Vangolu Elektrik Dağıtım A.Ş.nin Ozelleştirilmesi.
Ozelleştirme Yuksek Kurulunca;
Ozelleştirme İdaresi Başkanlığının (İdare) 8/7/2010 tarih ve 5855 sayılı yazısına istinaden;

Kurulumuzun 2/4/2004 tarih ve 2004/22 sayılı kararı ile ozelleştirme programına alınan ve 7/11/2005 tarih ve 2005/125 sayılı kararı ile ozelleştirme stratejisi belirlenen Turkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.nin, Vangolu Elektrik Dağıtım A.Ş.deki %100 oranındaki hissesinin, İhale Komisyonu tarafından yapılan 18/2/2010 tarihli nihai pazarlık goruşmeleri sonucunda;
1) 100.100.000 (Yuzmilyonyuzbin) ABD Doları bedelle en yuksek teklifi veren Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş.ye İhale Şartnamesi cercevesinde satılmasına, Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş.nin sozleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yukumlulukleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine,
2) Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş.nin sozleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yukumlulukleri yerine getirmemesi halinde, 100.000.000 (Yuzmilyon) ABD Doları bedelle ikinci teklifi veren Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye İhale Şartnamesi cercevesinde satılmasına, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin sozleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yukumlulukleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline,
3) Satış sozleşmesi ve konu ile ilgili diğer hususların belirlenmesi ile satış sozleşmesinin imzalanması, satış ve devir ile ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında İdarenin yetkili kılınmasına,
Karar verilmiştir.