Sucuri ucretsiz servisi ile WordPress blogunuzu guvenlik acıklarına karşı tarayabilirsiniz.
Hic kimse gece gunduz emek verdiği, uzerinde değerli yazıları olan blogunun heklenmesini istemez. Fakat sitenize yuklediğiniz temaları ve eklentileri hic kontrol etmeden kullanıyorsanız sitenizin heklenmesi mumkun.
Neyse ki Sucuri ucretsiz guvenlik taraması servisi bize bu konuda yardımcı oluyor. Yazılım yanlızca zararlı yazılımlara karşı tarama yapmıyor, eğer bulaştıysa cozum yollarını da sunuyor.
Aşağıdaki gorselde, taratılan sitenin WordPress surumunun eski olduğunu ve guncellenmesi gerektiğini oneriyor.
Sucuri bu servisini ucretsiz sunuyor. Fakat guvenliğinize onem veriyorsanız, daha ayrıntılı tarama ve daha ayrıntılı cozumler icin ucretli bir surumu mevcut. Uye olmanız durumunda sitelerinizi hesabınıza ekleyip belli aralıklarla taramasını sağlayabilirsiniz. Fakat uyelik fiyatlarını kişisel blog yazarları icin pahalı buldum. Ayrıca ucretsiz taraması da kişisel bloglar icin yeterli.
Sucurinin guvenlik ipucları paylaştığı bir blogu mevcut. İngilizce bilen blog yazarlarının okumasını, takip etmesini tavsiye ederim. Ben bu blogda WordPress ile ilgili paylaşılan konuları takip ediyorum. İlerleyen donemlerde onemli konuları cevirip paylaşmayı planlıyorum.