•Ne zaman kalkar?
•Dershanedeki gorevlendirmelerde stajerlik karkar mı?
•Sınavla mı stajerlik kalkar?
•En fazla ne kadar surer?
•Stajerle, usta oğretici arasındaki fiyat farkı nedir?
•Stajerlik tecil edilir mi? Kacarsak bakiye mi kalırız ?
1) Stajerlik nedir?
ataması cıkmış, mesleğe başlamış ancak asaletini almamış oğretmendir. atandıklarından sonra temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve uygulamalı eğitim olmak uzere uc ana başlıkta hizmet ici eğitim gorurler. aslında stajyer oğretmene ya da başka bir deyimle aday oğretmene adayylığı kalkana asaletini alana kadar sınıf verilmez ders verılmez, deneyimli bir oğretmeni izlemekle yukumludur( rehber ogretmen). ama ulkemizdeki oğretmen sıkıntısı yuzunden bunu es geciyoruz

2) Ne zaman kalkar?
goreve basladıgınız gunden itibaren tam 1 yıl doldurduktan sonra adaylıgınız kalkar.
3) Dershanedeki gorevlendirmelerde stajerlik karkar mı?
Soyle diyelim kpss ye girdiniz ancak ilk yıl kazanamadınız yada kamuya atanamadınız..bunun yerine herhangi bir dersanede işe girdiniz.malum ilk senenizde stajyer ogreetmen olacaksınız cunku dersaneler bunu gercekten cok iyi kullanıyorlar..dersanede bir yıl calıstıktan sonra adaylıgınız kalkar( semınerlerı almak zorundasınız).
Ancak olur ya dersanede calıstıktan ve dersanede stajyerlıgınız kalktıktan sonra devlete atandınız dıyelım..bu sfer soyle bir durumla karsı karsıyasanız..
ilk sene yine stajyer olarak gorunursunuz 9/1 ancak seminerleri daha oncesinden aldıgınız icin semılerlere katılmazsınız..yine bir tam yılı doldurduktan sonra stajyerlıgınız kalkmıs olur ve asil kamu personeli olmus olursunuz..
4) Sınavla mı stajerlik kalkar?
evet sınavla kalkıyor malesef..sene basında hazırlayıcı egıtım adı altında kursu baslar ve yaklasık 60 saatlık bır surede kursa devam zorunlugu olup devamsızlık hakkınız bazı yerlere gore % 10 yada % 30 dur.bu kursta ;
inkılap tarıhi,turkce yazım bilgisi,657 sayılı devlet memurları kanunu vs derslerını gorursunuz..kurs bıtımınde sınav yapılır ve test usulu bir cok yerde soruların cevapları verılır elınızı kolunuzu sallayıp kursu tamamlarsınız..
aynı sekılde hazırlayıcı egıtımde 60 kusur ders saatınden olup kursa devam zorunlulugu vardır..bu kursta;
657 sayılı devlet memurları kanunu
ılkogretım ve ortaogretım yonetmelıklerı
tevhıdı tedrısatmı ne o
ek ders yonetmelıgı
izinler
etık davranma vs
yontem stratejı ve teknıkler
planlama
rehberlık rehberlık faalıyetlerı vs
seklınde derslerden olusmaktadır.kurs sonunda sınav olur ve tekrar cevaplarını sadece cevap anahtarına yazarsınız
uygulamalı egıtımde bısı yaptıgınız yok..dosya falan hazırlıyorsunuz sanırım.
5) En fazla ne kadar surer?
goreve basladıktan sonra tam bır yıl aday ogretmen olarak calısırsınız.
6) Stajerle, usta oğretici arasındaki fiyat farkı nedir?
stajyer ile usta ogretici arasındaki fark tabıkide kpss ve atanma dır..
stajyer ogretmen atanmıs ve belli bir puanla goreve baslamıstır.ancak usta ogretici yada ucretli ogretmen dedigimiz ise belli bir puan aranmaksınız sadece acıgı kapatmak icin ilce milli egitim tarafından yapılan bir senelik gorevlendırmedır.. ucretlıler girdikleri ders saati sayısınca ucret alırlar..ancak stajyerler 9/1 kıdemınden en dusuk ogretmen maasını alırlar..bu sene 1300 civarı idi..ayrıca ek derslerinide alırlar tıpkı asil ogretmen gibi..
7) Stajerlik tecil edilir mi? Kacarsak bakiye mi kalırız ?

sorular ve konular
rapidshare.com/files/154661871/haz__305_rlay__305_c__305__e__287_itim.rar.html