Merhaba arkadaşlar oncelikle iyi forumlar, bu yazıyı yazmamın en buyuk sebebi eğer aynı sorunu yaşayan başka birisi var ise bundan haberdar olmak ve başkalarını haberdar etmek, windows 10 64 bit version 1803 kullanıyorum, bilgisayarımla birlikte gelen orjinal yazılım.

Başlıkta belirttiğim gibi bazı uygulamaların kendiliğinden silindiğini goruyorum, oncelikle bilgisayarın kapanıp acılmasından sonra olmadı, dun gece normal bir şekilde kullanırken acık bırakıp uyumuştum ve sabah uyanıp kaldığım yerden devam etmiştim yani silinme olayı, bilgisayarımı normal olarak kullandığım oturum icerisinde oldu. ilk olarak dikkatimi ceken program Wondershare Filmora Programıydı, bu programı internetten bulduğum bir korsan key ile kullandığım icin olabileceğini duşundum ancak key olduğu icin virus vs. olamaz ayrıca Avira Antivirus ve Duzenli olarak kullandığım Glary Utilities Pro olduğu icin bu olayın virus olması cok duşuk bir olasılık, uygulamanın silindiğini gorunce taramada yaptırdım bilgisayardan virus cıkmadı.

ikinci dikkatimi ceken program ise Discord programı bu programı olduğu gibi kendi sitesinden indirip kurdum, neden siline bileceğine dair bir fikrim yok, gun icerisinde kendim ayarlardan program sildim ancak hangi program olduğunu gayet iyi hatırlıyorum ve sadece 1 program sildim o da cok alakasız bir programdı.

İnternete bununla ilgili bazı şeyler araştırdım, henuz yabancı kaynaklara bakmadım ancak şu habere rastladım ama haber 2015'den kalma, umarım link vermek yasak değildir; http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji...liyor-40028192

Edit 1: Filmora programını tekrar yuklemiştim ve bir kac saat sonra tekrar silindi.

Gelişmeleri buraya yazmaya devam edeceğim, onerileri ve soru varsa bekliyorum şimdiden teşekkurler.