Dun, bir arkadaşın sitesi icin topluca yazı duzenlemem gerekti. 400+ yazı icinde gecen bir yazıyı yenisiyle değiştirmem gerekiyordu. Biraz kafa yordum nasıl yaparım diye.

Veritabanındaki ilk yazıyı oku. Bu yazı icinde değiştirmek istediğim kelime varsa yenisiyle değiştir Guncellenmiş yazıyı veritabanında guncelle Veritabanında ki bir sonraki yazıyı oku ve 2. adıma geri don

Bu şekilde bir donguyle yapılabilir. Fakat biraz daha duşununce cok daha pratik bir yol buldum.

Bunun icin phpMyAdmin’de aşağıda verdiğim sorguyu calıştırmanız yeterli. Tabi bunu yapmadan once yedek alın ve yedeğiniz calışır olduğuna emin olun.

PHP:
UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'eski yazı', 'yeni yazı');

Burada ‘eski yazı’ yazan yere değişmesini istediğiniz yazıyı, ‘yeni yazı’ yazan yere de eski yazının yerine gececek olan yazıyı yazın.

Eğer toplu yazı duzenleme değil de toplu yazı silme yapmak istiyorsanız ‘yeni yazı’ kısmını boş bırakın. (yani sadece tek tırnaklar kalsın)

Son olarak şunu da belirteyim. Yukarıdaki sql sorguda wp_posts yazan yer, WordPress’in varsayılan yazı (post) tablosudur. Bazı sitelerde guvenlik eklentileri bu tablo on ekini değiştirebiliyor. Sizin yazı tablonuz wp_posts değilse sorguyu ona gore duzenleyin. phpMyAdmin’de tablo adlarını gorebilirsiniz. Yok ben MySQL’den anlamam diyorsanız, siz zaten hic kurcalamayın, bilen birine yaptırın.

Bir başka yazıda goruşmek uzere, kendinize iyi bakın

Kaynak: http://soulmy.net/wordpresste-toplu-yazi-duzenleme-nasil-yapilir/