Microsoft'un farklı stratejilerle Windows 10 işletim sistemini kısa surede geniş kitlelere yayması, tarihindeki en hızlı benimsenen surume imza atmasını sağladı. Windows 10 bu hız sayesinde pazar payını da artırmaya başladı.
Gelen bilgilere gore Windows 10 kullanan bilgisayar sayısı 53 milyonu gecmiş durumda. En yuksek seviyede Windows 10 surumunun saniyede 1500 makineye kurulduğu belirtiliyor. Bu hız şu an yavaşlamış durumda.
Elde edilen benimsenme rakamları ile Windows 10 işletim sistemi global olarak yuzde 4-5 civarına yukseldi. Rakamlar ise web siteleri uzerinden veriler toplayan analiz araclarından elde ediliyor. Yani rakamlar resmi olmasa da resmi oranlar yine bu seviyelere yakın seyredecektir.
Windows 8 ilk piyasaya surulduğu aylarda yuzde 1-2 civarına sabitlenmekten kurtulamamıştı. Hatta 11 ay sonunda surumun oranı yuzde 5.4 seviyesini yakalayabilmişti. Tuketicilerden beklediği ilgiyi goremeyen Microsoft, hızlı bir şekilde Windows 8.1 guncellemesini hazırlayarak eleştirilen noktaları gidermeye calışmıştı. Ancak cok duşuk kalan oranlar sonrasında devreye Windows 10 girdi.
2000'li yıllarda 3-5 yıl arasında yeni işletim sistemi geliştirmek geleneğini koruyan Microsoft, Windows 8 ile birlikte bu sureyi 1-1.5 yıl aralığına duşurdu. Ancak Windows 10 bu ilgiyi korursa uzun yıllar mevcudiyetini devam ettirecektir.
engadget
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 10
- Windows 10 Pazar Payını Artırmaya Devam Ediyor