Dunya yazılım devi Microsoft'un sonuncu ve en guncel işletim sistemi olan Windows 10, uzun zamandır kullanım oranıyla yakalayamadığı Windows 7'yi gecmeyi başardı.
2018 yılını en mutlu kapatan şirketlerden biri olan ve yılın en değerli şirketi olmayı başaran Microsoft'un bu kez yazılım tarafında da yuzu guluyor. Yıllar once Windows XP ile efsane bir kullanım oranına ulaşan ve sonraki surumlere gecişte kullanıcıları bir turlu XP'den koparamayan Microsoft, aynı şeyi Windows 7 icin yaşamış ve bu surumden kullanıcıları istediği oranda yukseltememişti.
Yaklaşık uc bucuk yıldır Windows 7'nin pazar payını almayı hedefleyen Windows 10, nihayet Aralık ayında kullanım bazında Windows 7'yi gecmeyi başardı. Yayınlanan rapora gore 7 Aralık tarihinde Windows 10 %39.22, Windows 7 ise %36.9 kullanım oranına sahip. 10 yıl once piyasaya surulmesine rağmen hala bu kadar populer olan Windows 7 icin bu istatistikler elbette işletim sisteminin ne kadar sevildiğini gosteriyor.

Windows 10 piyasaya cıkmadan once Microsoft, işletim sisteminin uc yıl icerisinde bir milyar cihazda calışacağını hedeflemiş olsa da, mobil pazarda istediğini alamayan Windows Phone platformu bu hedef icin yeterli desteği sunamadı. Ote yandan Windows 10 işletim sistemi; PC, tabletler, telefonlar ve Xbox One konsollar dahil olmak uzere 700 milyondan fazla cihaz uzerinde calışıyor.
Her ne kadar Windows 10 icin uzun sureli ve ucretsiz yukseltme kampanyaları sunmuş olsa da Microsoft, Windows 7 icin biraz daha cabalamak zorunda. 14 Ocak 2020 tarihinde de genişletilmiş desteği sona erecek olan işletim sistemi icin yol pek de uzun sayılmaz. Sizler hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?
Kaynak:
PChocası