Yonca Evcimik, muzik dunyasında yaşanan kirliliğe "İbret Oykusu" ile meydan okuyor. "Şohret" isimli yeni albumunde, Uğur ve 6 kızdan oluşan "Popkorn Grubu"na da yer veriyor...
90'lı yılların başında Turkiye'de muzik sektorunde bir devrim yaşandı. İnsanları etkisi altına alan Arabesk muziğinin yerine bir gecede, Pop muzik yerleşti. İşte tam da bu noktada, slogan şarkı sozleri, dans eden bir şarkıcı ve danscıları, her donem trend yaratan kostumleri ile Yonca Evcimik’in yıldızı parladı.
2 milyon 800 bin album tirajı ile Yonca Evcimik 1990 - 2008 yılları arasında hala zirvede. 7 album, 4 single, 2 produksiyon album ile sanat hayatının 30'uncu muzik sektorunde ise 18'inci yılını kutlayan Yonca Evcimik "Mucize İşler" etiketiyle yine bomba gibi bir album ile muzik severlerle buluşmaya hazırlanıyor...
Turkiye'de ilk single calışmasını "8.15 vapuru" ile yapan Yonca Evcimik, Avrupa cıkartmasını da "Hot For You" ile yaptı. Turkiye'de ilk dans eden vokal grupları, "Cıtır Kızlar ile Birkac İyi Adam"ı cıkartan Mimar Sinan Universitesi Devlet Konservatuarı mezunu olan Yonca Evcimik, deneyimlerini paylaşmak uzere 2003'te de Yonca Evcimik Kultur Sanat Merkezi'ni actı ve "Yoncimik" markasını (Turkiye'nin ilk lisanslı urunu) hayata gecirdi. Evcimik, genclere yatırım yapamaya ve destek olmaya devam ediyor.
Yonca Evcimik yeniden hic yapılmamışı yapıyor ve bir yıldır calışmaları suren "Şohret" adlı albumunde kendi şarkılarının yanı sıra Uğur ( U.R.) ve 6 kızdan oluşan "Popkorn Grubu"na da yer veriyor. Unlu sanatcı, "Sanatcı unvanını hak edenin alması gerektiğine inanıyorum. Bu yuzden; bu yetenekli, dans eden, şarkı soyleyen, beste yapan genc arkadaşlarıma bu şansı tanıdım. Onlara guveniyorum" dedi. Danscılarla sahneyi doldurmaya calışanların kendileri dans etmedikleri icin komik duruma duştuklerini soyleyen Evcimik, "1991'de gercek şovla Turkiye'yi tanıştırmıştık. 1991 - 2008 hicbir gelişme yok. Nasıl olması gerektiğini yeni albumum ve bu genc yetenekli arkadaşlarımla hatırlatmayı gorev sayıyorum" dedi.
"Şohret" albumunde, Bora Oztoprak, Ulku Aker, Murat Guneş, Tamer Gursoy, Onur Betim, Tanju Babacan, As Hasan Yoldaş, Kemal Doğulu, Ayten Alpun Yılmaz, Ozgur Aras gibi unlu isimler Yonca Evcimik'i yalnız bırakmadı. Ozellikle albume adını veren bestesi Bora Oztoprak, sozleri Bora Oztoprak ve Yonca Evcimik'e ait olan "Şohret" şarkısının Turkiye'deki sanat dunyasının şu anki icler acısı haline bir gonderme olacak. "İbret Oykusu" olarak yorumlayan Yonca Evcimik, "Bu şarkı ile ayna tutuyorum herkese. Alınan alınsın. Umurum değil. Kufur vardır bu tarzın icinde" diyerek muzik dunyasında yaşanan kirliliğe meydan okuyor...