Windows 10 guncellemesi ile tasarım değişiyor!
Windows Central editorlerinden Zac Bowden’ın attığı tweete gore Microsoft, yayınlanacak buyuk Windows 10 guncellemesi ile birlikte bazı değişikliklere gidecek. Gelecek sene yayınlanacak guncelleme ile birlikte işletim sistemi pencereleri daha şık bir gorunume kavuşacak.

İşletim sistemindeki pencerelerin koseleri yuvarlatılacak ve boylece sistem butunu daha modern bir hal alacak. Şirket bu tasarım anlayışını son Edge surumunde kullanıcılara sunmuş, olumlu geri donuşler almıştı.
Bu cercevede zaman icerisinde tum uygulamaların bu ozelliğe kavuşacağını soylemek mumkun. Apple uzun suredir bu tasarım anlayışını benimserken, Google’da Chrome OS işletim sisteminde bu tip bir tasarım sunuyor.
Zac Bowden yaptığı acıklamada soz konusu ozelliğin belirli sayıda beta kullanıcısına sunulduğunu belirtti. 20H1 beta surumunde ortaya cıkan bu gorsel değişiklik, 2020 veya 2021 yılında tum kullanıcılara sunulacak. Guncellemenin halka acık beta surumunun yakın zamanda gelebileceği belirtiliyor.
Şirket gectiğimiz aylarda buyuk guncellemesini yayınlamış, onemli gorulen bazı sorunları cozmuştu. Ayrıca Microsoft, Chromium tabanlı Edge tarayıcıyı da kullanıcıların hizmetine sundu.
İnternethaber