Windows 10'a Linux desteği geliyor
Bu yaz yayınlanacak yeni guncelleme ile birlikte Windows 10 işletim sistemi, yerleşik bir Linux cekirdeğine sahip olacak.
Bilgisayar işletim sistemlerinin en temel parcası olan cekirdek yazılımlarından bir tanesi olan Linux, acık kaynak kodlu bir işletim sistemi olarak kullanılıyor. Normal bir işletim sistemi gibi indirilip kurulabilen Linux, her ne kadar Windows kadar yaygın olmasa da bircok kişi ve firma tarafından kullanılıyor.

Aslında Linux'u daha once kullanmayan kullanıcılar da farkında olmadan bu işletim sisteminden yararlanıyor, cunku gunumuzde hepimizin kullandığı Android işletim sistemli telefonlar, Linux tabanına dayanıyor. Ayrıca bircok internet sitesi de Linux tabanlı depolama alanlarından yararlanıyor.

LINUX WINDOWS 10'A GELECEK
Bu yılın başlarından itibaren bircok yenilikle kullanıcıların karşısına cıkan Microsoft, yaz aylarında yapacağı guncelleme ile Linux cekirdeğini, Windows 10 işletim sistemine yerleştirecek. Microsoft mağazasından kolayca indirilebilir hale gelecek Linux, Windows Update tarafından da otomatik olarak guncellenebilecek.

Windows 10 işletim sistemine, Linux'un en son kararlı surumu olan 4.19 versiyonu yerleştirilecek ve acık kaynak kodlu yapı tamamen korunacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek guncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

KAYNAK: https://www.ensonhaber.com/windows-1...i-geliyor.html