Nimet Cubukcu, Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra yayınladığı ilk mesajda oğretmenlere maaş mujdesi verdi.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Cubukcu, Milli Eğitim Bakanlığı
Mesajında, goreve 4 Mayıs'ta başladığını anımsatan Cubukcu, değişmenin ve gelişmenin anahtarı olan eğitimin, bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, maddi ve manevi kulturel değerleri koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktaran olmazsa olmaz, vazgecilmez ve ertelenemez bir surec olduğunu ifade etti.
Hukumetin eğitime ağırlık verdiğini, bu sebeple her yıl artan oranlarda genel butcede en buyuk payı eğitime ayırdığını belirten Cubukcu, mesajında “Devlet Bakanlığındaki gorev alanım nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ile cok yakın calışma ve işbirliği icinde bulundum. Bu vesile ile Bakanlığın calışmalarını yakından takip etme imkanım oldu” ifadesine yer verdi.

“Milli eğitimdeki onemli projeler ve calışmalar herhangi bir kesintiye ve gecikmeye uğramadan devam edeceği gibi, hep birlikte yeni ve guzel projeleri başlatacağız, cok onemli gelişme ve yeniliklere imza atacağız” diyen Cubukcu, oğretmenlerin eğitim sisteminin en onemli unsuru olduğunu belirtti.
Oğretmenlerin Turkiye Cumhuriyeti Devleti bekası, yuce milletimizin mutluluğu icin cok onemli, onurlu ve ozverili gorev yaptıklarını ifade eden Cubukcu, şunları kaydetti:
“Bu kutsal gorevinizi bugune kadar olduğu gibi, bundan sonra da sevgi, saygı ve hoşgoruyle desteklenen bilgi ve becerileri kazandıracağınız sevgili cocuklarımızı yetiştirerek mutlu insanların ve mutlu ailelerin yer aldığı bir toplumun oluşmasına en buyuk katkıda bulunacağınıza inancım tamdır. Ulu Onder Ataturk, 'Oğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyerek gorevinizin ne kadar onemli ve onurlu olduğunu ifade etmiştir.
Ulkemizi, Ataturk'un gosterdiği cağdaş uygarlık duzeyinin ustune cıkarma hedefini gercekleştirecek nesiller yetiştirmek icin her turlu gayreti gostereceğinize yurekten inanıyorum. Bundan dolayı gorevime huzur icinde başladım. Sizlerin sosyal ve ekonomik yonden bazı sorunlarınızın olduğunuzu biliyoruz. Bu sorunların cozumu icin elimizden gelen her turlu gayreti gostereceğimizden emin olmanızı isterim.”
“LUTFEN OKULLA YAKIN TEMASTA OLUN”
Bakan Cubukcu, mesajında oğrencilere ve velilere de seslendi. Cubukcu, “Sevgili oğrenciler ailenizin, oğretmenlerinizin, idarecilerinizin ve bizlerin sizleri cok onemsediğini ve sevdiğini hicbir zaman hatırınızdan cıkarmayınız” dedi.
Oğrencilerin bu ulkenin geleceği olduğunu ifade eden Cubukcu, şunları kaydetti:
“Bu sebeple en iyi şartlarda ve en iyi şekilde yetişmeniz icin her turlu gayreti gostermekteyiz. son yıllarda ileri ulkelerdeki emsallerinizin faydalandığı cağdaş ders arac ve gerecleri ile teknolojinin sizlerin de hizmetine sunulduğunun farkında olduğunuz kanaatindeyim. Onumuzdeki donemde sizlere bilgi ve teknoloji cağının gerekleri ve ulkemizin sosyal ve ekonomik ihtiyacları doğrultusunda daha iyi ve kaliteli eğitim ve oğretim hizmeti sunmaya gayret edeceğiz. Bu ilgiye, sevgiye ve size verilen bunca oneme, sizler daha cok calışmak suretiyle cok iyi oğrenciler ve cok iyi bireyler haline gelerek karşılık verebilirsiniz.”
Velilerin cocuklarını okula kaydettirmekle onlara karşı gorevlerinin bittiğini duşunmemeleri gerektiğinin altını cizen cubukcu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Onu izlemek, gozlemek ve ona her kondu sevgi ve hoşgoruyle destek olmak ebeveyn olarak hepimizin gorevidir. Lutfen okulla yakın temasta olun ve işbirliği yapın. Ancak bu takdirde cocuklarımızın iyi bir insan, iyi bir vatandaş ve iyi bir meslek elemanı olarak yetişmelerini sağlayabiliriz.
Eğitim hizmetlerine yonelik calışmalarımız bundan boyle de Turk milli eğitiminin genel amacları ve temel ilkeleri doğrultusunda yuruyecektir. Bu hizmetlerde daha başarılı olabilmek icin toplumumuzun her kesiminin ve yetişmiş her insanımızın katılımına ve katkısına ihtiyacımızın olduğunun bilinmesini isterim.”
Kaynak