Biraz once wm sitelerinde dolaşırken zone.org'a denk geldim. Arada bir takip ederim siteyi boyle. Wordpress bolumunde ibrahimd'nin makalesini buldum. Olduğu gibi buraya ekliyorum.
Birden cok blog iceren bir projeniz var diyelim. Wordpress en ideal script. Fakat en buyuk sorun, ziyaretcilerin ceşitli olanaklardan yararlanabilmesi icin tum bloglara ayrı ayrı uye olması zorunluluğu. Peki bu sorunu nasıl aşabiliriz?
Adım adım anlatıyorum;
1- Birinci blogumuzu, normal bir wordpress kurulumu şeklinde tamamlıyoruz. (prefix wp_)
2- İkinci blogumuzu kurarken, wp-config.php deki tablo on ekini diğer blogtan (yani wp_ den) farklı birşey olarak ayarlıyoruz. (orneğin oyun_)
3- Şimdi ana dizindeki wp-settings.php'yi her hangi bir yazı editoruyle acıp şu değişiklikleri yapıyoruz;
Bul
Kod:
$wpdb->users = $wpdb->prefix . 'users';
Değiştir
Kod:
$wpdb->users = 'wp_users';
Bul
Kod:
$wpdb->usermeta = $wpdb->prefix . 'usermeta';
Değiştir
Kod:
$wpdb->usermeta = 'wp_usermeta';
Dikkat edilmesi gereken husus, usermeta ve users tablolarının on eklerinin 1. blogunkiyle aynı olmasıdır.
4- Şimdi de, wp-includes/capabilities.php yi acıp bazı değişiklikler yapacağız.
Bul
Kod:
$this->cap_key = $wpdb->prefix . 'capabilities';
Değiştir
Kod:
$this->cap_key = 'wp_capabilities';
Bul
Kod:
$this->ID, $wpdb->prefix.'user_level'
Değiştir
Kod:
$this->ID, 'wp_user_level'
Bu kadar
Kısaca, 1. blogu normal kuruyoruz. Sonraki blogları kurarken, tablo on ekini farklı birşey yapıyoruz ve değişiklik yaptığımız 2 php dosyasını eskileriyle değiştiriyoruz.
Bu makale İbrahim DAĞLI tarafından zone.org icin yazılmıştır. Link vermek koşuluyla tepe tepe kullanabilirsiniz.
Genişletmek icin tıkla ...
Evet arkadaşlar şimdi beyin fırtınasına başlayalım. Bir cok kişi (buradakiler) bildirgec tarzı site yapmak istiyordu. Takıldığımız noktanın cozumu burda.