Millî Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar 7 Kasım 2013 PERŞEMBE
Resmi Gazete
Sayı : 28814
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2013/5516
Ekli "Milli Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın yururluğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının 7/10/2013 tarihli ve 2875908 sayılı yazısı uzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 89 uncu maddesi ile 5/3/1964 tarihli ve 439 sayılı Kanuna gore, Bakanlar Kurulu'nca 21/10/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YONETİCİ VE OĞRETMENLERİNİN DERS
VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR KARAR
MADDE 1 (1) 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16 ncı maddesine aşağıdaki ucuncu fıkra eklenmiştir.
"(3) Bakan veya yetkili kıldığı makam tarafından branşı Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi (Elektrik/Elektronik) olan oğretmenler arasından Bakanlık Bilgi İşlem Grup Başkanlığında gecici olarak gorevlendirilen yonetici ve oğretmenler, her yıl yeniden onay alınmak ve fiilen gorev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak uzere aylık karşılığı ders gorevi veya gorevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders gorevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın goreve başladıkları tarihten itibaren haftada 27 saat ek ders gorevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ucretleri kadrolarının bulunduğu kurumca odenir. Alınacak onayda gorevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, gorevin mahiyeti ve gorev suresi ile diğer hususlar acıkca belirtilir. Bu kapsamda ek ders ucretinden yararlanan personele ayrıca asli gorevi icin ongorulen ek ders ucreti odenmez."
MADDE 2 (1) Maliye Bakanlığı ile Sayıştay'ın goruşleri alınarak hazırlanan bu Karar yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 (1) Bu Karar hukumlerini Bakanlar Kurulu yurutur.