18 Aralık 2013 CARŞAMBA
Resmi Gazete
Sayı : 28855
TEBLİĞ
Maliye Bakanlığı (İc Denetim Koordinasyon Kurulu)'ndan:
KAMU İC DENETİM GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
MADDE 1 - 19/4/2013 tarihli ve 28623 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu İc Denetim Genel Tebliğinin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cumlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı fıkranın sonuna aşağıdaki cumle eklenmiş ve aynı maddenin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Ancak uc yılın bitiminden sonra izleyen her yıl icin, İc Denetci Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yonetmeliğinin 13 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) veya (b) bendindeki eğitim konularında en az 30 saat eğitim (anılan Yonetmeliğin 13 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) veya (b) bendindeki eğitim konularıyla ilişkili ulusal veya uluslararası konferans, calıştay ve seminerler dahil) aldıklarını ve/veya eğitim verdiklerini Kurula bildirmeleri durumunda, sertifikaları kullanılabilir hale gelir ve 6 ncı ve 7 nci maddelerdeki esaslara uyulması şartıyla ic denetci kadrolarına atanabilirler."
"Toplam ihtiyacın 100 saati aşması halinde, 100 saatlik eğitim ve/veya eğiticilik, sertifikanın kullanılabilir hale gelmesi icin yeterli kabul edilir."
"(2) İdareler veya ic denetim ve dış denetim alanındaki meslek orgutleri ya da Kurul tarafından uygun gorulen denetim konusunda uzman kurum ve kuruluşlar tarafından verilen eğitimler gecerli sayılır. Birinci fıkra kapsamındaki kişiler, Kurulun duzenlediği eğitimlere imkanlar olcusunde katılabilirler. Eğitimlere katılım durumu ve eğiticilik, katılım sertifikası veya katılım belgesi ile kanıtlanır."
MADDE 2 - Bu Tebliğ yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 - Bu Tebliğ hukumlerini İc Denetim Koordinasyon Kurulu yurutur.