Millî Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 19 Şubat 2014 CARŞAMBA
Resmi Gazete
Sayı : 28918
YONETMELİK
Milli Eğitim Bakanlığından:
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAOĞRETİM KURUMLARI
YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 7/9/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğinin 38 inci maddesinin dorduncu ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(4) Nakil ve geciş başvurusu, Temmuz, Ağustos, Eylul ve Şubat aylarında haftada bir, diğer aylarda ise ayda bir kez olmak uzere veli tarafından oğrencinin oğrenim gorduğu okul mudurluğune yapılır. Oğrencinin nakil şartlarını taşıması halinde başvurusu okul mudurluğunce naklen gidilmek istenilen okul mudurluğune e-Okul sistemi uzerinden iletilir. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul mudurluğunce e-Okul sistemi uzerinden gercekleştirilir.
(5) e-Okul sistemi uzerinden alınan nakil ve geciş başvurularından, Temmuz, Ağustos, Eylul ve Şubat aylarında alınanlar her haftanın son iş gununde, diğer aylarda alınan başvurular ise takip eden ayın ilk iş gununde ilgili okul mudurluğunce değerlendirilir. Değerlendirmeyle ilgili tutanak, e-Okul sistemi uzerinden alınarak okul muduru ve ilgili mudur yardımcısı tarafından imzalanıp dosyalanır. Sonuc aynı gun okulda ilan edilir ve oğrencinin oğrenim gorduğu okul mudurluğune e-Okul ve veli bilgilendirme sistemi uzerinden bildirilir. Oğrenciye ait veriler, e-Okul sistemi uzerinden alınır."
MADDE 2Aynı Yonetmeliğinin 39 uncu maddesinin ucuncu ve dorduncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(3) Bu okullar arasında nakiller, naklen gidilmek istenilen okulun alanında acık kontenjan bulunmasına bağlı olarak ilgili okul mudurluklerince gercekleştirilir. Nakil ve geciş başvurusu, Temmuz, Ağustos, Eylul ve Şubat aylarında haftada bir, diğer aylarda ise ayda bir kez olmak uzere veli tarafından oğrencinin oğrenim gorduğu okul mudurluğune yapılır. Oğrencinin nakil şartlarını taşıması halinde başvurusu okul mudurluğunce naklen gidilmek istenilen okul mudurluğune e-Okul sistemi uzerinden iletilir. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul mudurluğunce e-Okul sistemi uzerinden gercekleştirilir. Başvuruların acık kontenjandan fazla olması halinde 9 uncu sınıflar icin ortaokul veya imam-hatip ortaokuluna ait başarı puanı; diğer sınıflar icin alt sınıf veya sınıflara ait yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması esas alınır ve puan ustunluğune gore kayıt/nakil yapılır.
(4) e-Okul sisteminden alınan nakil başvurularıyla e-Okul kapsamında olmayan ortaoğretim kurumlarından gelen nakil başvuruları ikinci fıkrada belirtilen hukumler doğrultusunda değerlendirilir. Temmuz, Ağustos, Eylul ve Şubat aylarında alınan başvuruların değerlendirilmesi her haftanın son iş gununde, diğer aylarda alınan başvuruların değerlendirilmesi ise takip eden ayın ilk iş gununde ilgili okul mudurluğunce yapılır. Nakil icin başvuruda bulunan oğrenci sayısının acık kontenjandan fazla olması ve puanların eşitliği halinde, yaşı kucuk olan oğrencinin nakli kabul edilir. Değerlendirmeyle ilgili tutanak e-Okul sisteminden alınarak okul muduru ve ilgili mudur yardımcısı tarafından imzalanıp dosyalanır. Sonuc aynı gun okulda ilan edilir ve oğrencinin oğrenim gorduğu okul mudurluğune e-Okul ve veli bilgilendirme sistemleri uzerinden bildirilir. Oğrenciye ait veriler, e-Okul sistemi uzerinden alınır."
MADDE 3Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 4Bu Yonetmelik hukumlerini Milli Eğitim Bakanı yurutur.