Millî Eğitim Bakanlığı Ozel Eğitim Kurumları Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 29 Mayıs 2014 PERŞEMBE
Resmi Gazete
Sayı : 29014
YONETMELİK
Milli Eğitim Bakanlığından:
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OZEL EĞİTİM KURUMLARI
YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 18/5/2012 tarihli ve 28296 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ozel Eğitim Kurumları Yonetmeliğinin 3 uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (r) bendi eklenmiştir.

"r) e-Okul: Okullarda eğitim, oğretim ve oğrenci ile ilgili iş ve işlemlerin elektronik ortamda yurutulduğu ve bilgilerin muhafaza edildiği sistemi,"
MADDE 2 - Aynı Yonetmeliğin 24 uncu maddesinin ucuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(3) Engelli bireylere rehberlik araştırma merkezlerince duzenlenen ozel eğitim değerlendirme kurulu raporu doğrultusunda, bireysel ve grup eğitiminin onerilmesi halinde bir gunde en fazla iki ders saati bireysel ve bir ders saati grup eğitimi verilir. Raporda sadece bireysel eğitim ya da grup eğitimi onerilmesi halinde bir gunde en fazla iki ders saati bireysel ya da grup eğitimi verilir. Ders eğitim saatleri bir ay esas alınarak en az uc haftaya dengeli olarak dağıtılır. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yapılacak dersler, her ay icin iki haftaya dengeli dağıtılarak verilebilir."
MADDE 3 - Aynı Yonetmeliğin 27 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 27 - (1) Kurumlar Genel Mudurluk, maarif mufettişleri tarafından denetime tabi tutulur. Maarif mufettişlerince kurumlar yılda en az bir defa denetlenir."

MADDE 4 - Aynı Yonetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"g) Zorunlu eğitim cağındaki engelli bireyin e-okul'da kayıtlı olması,"
MADDE 5 - Aynı Yonetmeliğin 34 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "iki yıl" ibaresi "uc yıl" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 6 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 7 - Bu Yonetmelik hukumlerini Milli Eğitim Bakanı yurutur.