Polis Akademisi Başkanlığı Guvenlik Bilimleri Fakultesi Giriş ve Eğitim-Oğretim Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 3 Haziran 2014 SALI
Resmi Gazete
Sayı : 29019
YONETMELİK
İcişleri Bakanlığından:
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI GUVENLİK BİLİMLERİ FAKULTESİ
GİRİŞ VE EĞİTİM-OĞRETİM YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 17/8/2008 tarihli ve 26970 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Polis Akademisi Başkanlığı Guvenlik Bilimleri Fakultesi Giriş ve Eğitim-Oğretim Yonetmeliğinin ikinci bolum başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Fakultenin Oğrenci Kaynağı"
MADDE 2 - Aynı Yonetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Fakulteye alınacak Polis Koleji mezunları ile lise ve dengi okul mezunlarının sayısı her yıl Personel Dairesi Başkanlığı ile koordineli olarak Başkanın teklifi ve Genel Mudurun onayı ile belirlenir."
MADDE 3 - Aynı Yonetmeliğin 6 ncı maddesinden sonra gelmek uzere aşağıdaki "Ucuncu Bolum başlığı" ibaresi eklenmiştir.
"UCUNCU BOLUM

Sınav Duyuruları, Başvuru Zamanı ve Adaylarda Aranacak Şartlar"
MADDE 4 - Aynı Yonetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(2) Polis Koleji mezunları ile lise ve dengi okul mezunlarının fakulteye giriş sınavı ile ilgili başvuruları, Başkanlıkca belirlenen tarihler arasında yapılır. Başvurunun ne şekilde yapılacağı Başkanlıkca belirlenir."
MADDE 5 - Aynı Yonetmeliğin 9 uncu maddesinden sonra gelmek uzere aşağıdaki "Dorduncu Bolum başlığı" ibaresi eklenmiştir.
"DORDUNCU BOLUM

Polis Koleji Mezunlarının Fakulteye Alımı"
MADDE 6 - Aynı Yonetmeliğin 10 ncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Polis Koleji mezunlarının fakulteye alınması
MADDE 10 - (1) Polis Koleji mezunlarının değerlendirilmesi ve secme işlemi ile ilgili komisyonlar Başkanlıkca aşağıdaki şekilde oluşturulur.
a) Muracaat Kabul Komisyonu: Komisyon Başkanı ve iki rutbeli personel ve yeterince gorevlendirilen memurdan oluşur.
b) Fiziki Yeterlilik Komisyonu: Komisyon Başkanı, 3 rutbeli personel ve 1 beden eğitimi oğretim elemanından oluşur.
c) Mulakat Komisyonu: Komisyon Başkanı, 2 rutbeli personel ve 2 oğretim uyesi personelden oluşur.
(2) Polis Koleji mezunlarının değerlendirilmesi ve secme işlemi fiziki yeterlilik ve mulakat sınavı olmak uzere iki aşamada yapılır.
a) Fiziki yeterlilik, ilgili komisyon tarafından uygulamalı olarak yapılır. Erkek ve bayan adayların sınavları farklı kurallara gore değerlendirilir. Dekanlıkca hazırlanıp Başkanlıkca onaylanacak kurallara gore yapılacak fiziki yeterlilikte, adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilir. Adayın fiziki yeterlik durumu toplam 100 puan uzerinden değerlendirilerek karar formuna işlenir. Fiziki Yeterlilikte alınan puan aynı gun herkes tarafından gorulebilecek şekilde ilanen tebliğ edilir.
b) Mulakat ilgili komisyon tarafından aday gorulerek yapılır. Mulakatta adaydan sozluye esas olmak uzere Dekanlıkca belirlenecek konuların yazılı olduğu kartlardan birisi cektirilerek, kartta yazılı konu hakkında anlatım yapması istenir. Anlatım sonrası komisyon adayı değerlendirir. Değerlendirme, konu hakkındaki bilgi duzeyi, kendisinden istenileni kavrama, kendine guven duyma ve sozlu ifade becerisi olmak uzere dort kriter uzerinden yapılır. Komisyon uyeleri her bir kriter icin ortak puan verir. Değerlendirme her bir kriter icin 25 puan uzerinden yapılır. Bu puanlama, değerlendirme karar formuna işlenir ve aynı gun herkes tarafından gorulebilecek şekilde ilanen tebliğ edilir. Mulakat komisyonu kararına itiraz edilemez.
(3) Polis Koleji mezunlarının başarı listesinin duzenlenmesi;
a) Polis Koleji mezuniyet notunun %25'i, fiziki yeterlilikte alınan puanının %25'i ile mulakatta alınan puanın %50'sinin toplamına gore en yuksek puandan başlanarak başarı sıralaması Başkanlıkca yapılır. Sıralama sonucunda eşitlik olması halinde mulakat notu daha yuksek olan aday tercih edilir.
b) Sıralama sonucuna gore, o yıl belirlenen kontenjan miktarı kadar aday asıl, bu miktarın %30'u kadar oğrenci yedek olarak ilan edilir. Diğerleri başarısız sayılır.
(4) Başkanlıkca yapılacak değerlendirme ve secme sonucu asıl, yedek ve başarısız adaylar aynı gun elektronik ortamda ilanen tebliğ edilir.
(5) Asıl, yedek ve başarısız oğrenci listesi, diğer işlemleri yapılmak uzere Polis Kolejine gonderilir.
(6) Başarısız sayılan aday başvuru şartlarını taşıması halinde sonraki yıllar icin fakulteye alınması icin muracaat edebilir."
MADDE 7 - Aynı Yonetmeliğe 10 uncu maddesinden sonra gelmek uzere aşağıdaki 10/A maddesi eklenmiştir.
"Fakulteye giremeyen Polis Koleji mezunları
MADDE 10/A - (1) Fakulteye giremeyen Polis Koleji mezunları talep etmeleri halinde, Polis Meslek Yuksekokullarına sınavsız olarak yerleştirilir.
(2) Polis Meslek Yuksekokuluna yerleştirilmek istemeyen Polis Koleji mezunları, genel hukumlere gore Polis Kolejine girerken duzenlenen yuklenme senedinden muaf tutulurlar.
(3) Polis memuru olarak atanan Polis Koleji mezunları genel hukumlere gore mecburi hizmet yukumluluğunu yerine getirirler. Bu sure zarfında memuriyetten cekilen, cekilmiş sayılan, meslekten veya memuriyetten cıkarma cezası alan veya asli memurluğa atanamayarak ilişiği kesilenler, yukumluluk surelerinin eksik kısmı ile orantılı olarak kendilerine yapılmış olan oğretim masraflarını tazminat olarak oderler."
MADDE 8 - Aynı Yonetmeliğin 11 inci maddesinden once gelmek uzere aşağıdaki "Beşinci Bolum başlığı" ibaresi eklenmiştir.
"BEŞİNCİ BOLUM
Lise ve Dengi Okul Mezunlarının Fakulteye Alımı"
MADDE 9 - Aynı Yonetmeliğin 11 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Lise ve dengi okul mezunlarının sınav zamanı ve yeri
MADDE 11 - (1) Lise ve dengi okul mezunlarının alımı ile ilgili sınavlar, Dekanlıkca tespit edilerek Başkanlıkca onaylanan takvime gore ilan edilir. Sınav yerleri Başkanlıkca belirlenir."
MADDE 10Aynı Yonetmeliğin 12 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Lise ve dengi okul mezunları ile ilgili sınavlar
MADDE 12 - (1) Lise ve dengi okul mezunlarının fakulteye giriş sınavları mulakat, fiziki yeterlilik ve yazılı olmak uzere uc aşamalı olarak yapılır."
MADDE 11Aynı Yonetmeliğin 19 uncu maddesinden sonra gelmek uzere aşağıdaki "Altıncı Bolum başlığı" ibaresi eklenmiştir.
"ALTINCI BOLUM
İntibak Eğitimi ve Fakulteye Kayıt"
MADDE 12Aynı Yonetmeliğin 22 nci maddesinden sonra gelmek uzere aşağıdaki "Yedinci Bolum başlığı" ibaresi eklenmiştir.
"YEDİNCİ BOLUM
Yabancı Uyruklu Oğrenciler"
MADDE 13 - Aynı Yonetmelikte yer alan "UCUNCU BOLUM" ibaresi "SEKİZİNCİ BOLUM" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 14 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 15 - Bu Yonetmelik hukumlerini İcişleri Bakanı yurutur.