Kayseri Ozel Atlas İlkoğretim Okulu Oğrencilerinden Oluşan Bir Grup, 12 Anonim Parcanın Yer Aldığı Bir Turk Halk Muziği Albumu Cıkardılar.
Kayseri Ozel Atlas İlkoğretim Okulu oğrencilerinden oluşan bir grup, 12 anonim parcanın yer aldığı bir Turk Halk Muziği albumu cıkardılar. İlkoğretim 3, 4 ve 5'inci sınıf oğrencilerinden oluşan 30 kişilik grup yaptıkları 3 aylık bir calışma sonucu cıkardıkları albumu basına tanıtıldı. Acıklamalarda bulunan Okul Muduru Fevzi Efe, yıl boyunca bir cok etkinliklere imza attıklarını soyledi. Oğrencilerin akademik anlamda kendilerini yetiştirmelerinin yanı sıra sanatsal alanda da onemli calışmalar yaptıklarını ifade eden Efe, "Oğrencilerimiz,Turkiye'de hic yapılmayan bir Turk Halk Muziği albumu cıkardılar. 'Bu calışmamızın temel sebebi, oğrencilerimize gercek manada kulturumuzu ve muziğimizi sevdirmek ve tanıtmak temel amacımız. İnanıyorum bu calışmamız gelecekteki calışmalarımızın başlangıcı olacaktır'' şeklinde konuştu.
Oğrencilerin cıkardığı albumde ise tambura, bağlama, kaval, ney, zurna ve davul gibi enstrumanların kullanıldığı belirtildi.
İlkoğretim oğrencilerinden muzik albumu
Müzik0 Mesaj
●57 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Müzik
- İlkoğretim oğrencilerinden muzik albumu