Tapu ve Kadastro Genel Mudurluğu, Teftiş Kurulu Yonetmeliğinde değişikliğe gitti. Yapılan değişikliğe gore, kuruma dışardan teftiş kurulu başkanı atanabilecek 12 Temmuz 2014 CUMARTESİ
Resmi Gazete
Sayı : 29058
YONETMELİK
Cevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tapu ve Kadastro Genel Mudurluğu)'ndan:
TAPU VE KADASTRO GENEL MUDURLUĞU TEFTİŞ KURULU YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 19/11/2012 tarihli ve 28462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Mudurluğu Teftiş Kurulu Yonetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Teftiş Kurulu Başkanı, Teftiş Kurulunda gorev yapmakta olan başmufettişler arasından atanır. 20 nci maddenin birinci fıkrasının (b) bendindeki oğrenim şartını haiz olmak kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarında denetim hizmetleri ile ilgili gorevlerde en az on yıl hizmeti bulunanlar ile daire başkanlığı, dengi veya ustu gorevleri yapmış olanlar arasından Başkanlığa atama yapılabilir."
MADDE 2Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3Bu Yonetmelik hukumlerini Tapu ve Kadastro Genel Mudurluğunun bağlı olduğu Bakan yurutur.
DEĞİŞİKLİK YAPILAN 9. MADDE

Madde 9(1) Teftiş Kurulu Başkanı, Teftiş Kurulunda gorev yapmakta olan başmufettişler ile Teftiş Kurulunda başmufettişlik unvanını almış idari yonetim kademelerinde calışan yoneticiler arasından atanır.
(2) Teftiş Kurulu Başkanı; ceşitli sebeplerle gorevinde bulunamadığı durumlarda Başkanlığa, başkan yardımcısı olarak gorevlendirilmiş olan başmufettişlerden biri, başkan yardımcısı bulunmadığı durumlarda başmufettişlerden uygun goruleni Genel Mudurun onayı ile vekalet eder.
(3) Herhangi bir nedenle Başkanlık kadrosunun boşalması halinde, başkan vekili gorevlendirmesi başkanlığa atanma şartlarını taşıyan başmufettişler arasından Genel Mudurun teklifi ve Bakanın onayı ile yapılır.
20. MADDE
Madde 20(1) Yarışma sınavına katılabilmek icin;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara sahip olmak,
b) En az dort yıllık eğitim veren yuksekoğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile harita, harita kadastro, geomatik, jeodezi, jeodezi ve fotogrametri muhendisi yetiştiren bolum ve fakultelerden ya da bunlara denkliği Yuksekoğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt ici veya yurt dışı yuksekoğretim kurumlarından mezun olmak,