Deniz Yıldızı'nın iceriğini, "duygusal ve fiziksel olarak yoğun bir donemin icinden cıkmış yoğun şarkılar" olarak yorumlayan Aksu albumde yer alan sozlerini, "daha once olmadığı kadar kişisel sozler" olarak değerlendiriyor. Yıldırım Turker tarafından yazılan "Kırık Vals" ve "Sor Beni" isimli eserler dışında albumde yer alan tum eserlerin sozleri Sezen Aksu'ya ait.
"Yol Arkadaşım", "Guvercin", "Roman", "İzmir'in Kızları", "Memet", "Tanrı'nın Gozyaşları", "Beşik" gibi eserlerde ise Aksu besteci olarak da yer alıyor. Albume adını veren "Deniz Yıldızı" başta olmak uzere, "Hala Haber Bekliyorum Senden", "Kırık Vals", "Kutlama", "Sor Beni" ve "Menajer" isimli eserlerin besteleri de Arto Tuncboyaciyan tarafından yapıldı.
Albumdeki 8 eserin duzenlemesini yine Arto Tuncboyaciyan yaparken, diğer eserlerin duzenlemelerinde de Mustafa Ceceli, Ayda Tunc, Mithat Can Ozer ve Aytuğ Yargıc gibi genc muzisyenlerin imzası bulunuyor.
Deniz Yıldızı'nın bir onemli surprizi ise, Arto Tuncboyaciyan'ın Onno Tunc ve Ayda Tunc'dan esinlenerek ON