Gemiadamları Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik

21 Ağustos 2014PERŞEMBE
Resmi Gazete
Sayı : 29095
YONETMELİK
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından:
GEMİADAMLARI YONETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK

MADDE 131/7/2002 tarihli ve 24832 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Gemiadamları Yonetmeliğinin 55 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 55 - Yabancı ulkelerde eğitim gormuş olup, hic belge almayan hak sahiplerine Yonetmelikte ongorulen yeterlik belgeleri ve/veya gemiadamı cuzdanları, oğrenim seviyelerinin denkliği Yuksekoğretim Kurulu veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendikten sonra, ilgili eğitim kurumunun idarece denetlenmesi ve ilgili mevzuat cercevesinde yetkilendirilmesi neticesinde sınavla verilir."
MADDE 2 - Aynı Yonetmeliğe aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.
"Eğitim gemilerinde staj yapanlar ile ilgili hukumler
EK MADDE 7 - Bu Yonetmelikte yeterlik belgelerinin verilmesinde ongorulen acık deniz eğitimlerinin 500 GT ve uzerindeki, cinsi eğitim gemisi olarak tescillenmiş eğitim gemilerinde gercekleştirilmesi halinde, staj surelerinin hesaplanmasında bu gemilerde gecirilen bir gun bir bucuk gun olarak kabul edilir."

"Bakanlıkta calışanlar ile ilgili hukumler
EK MADDE 8 - Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında calışanlardan bu Yonetmelik kapsamında verilmiş Vardiya Zabiti veya Makine Zabiti ya da daha ust bir yeterlik belgesine sahip olmaları kaydıyla;
a) Bu maddenin yururluğe girdiği tarihten once Bakanlıkta gecirdiği sureler dahil olmak uzere ucte biri deniz hizmeti olarak sayılır ve bu Yonetmelikte yeterlik belgesine ek olarak sahip olunması zorunlu tutulan diğer sertifikalar doğrudan duzenlenir.
b) Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında en az 3 yıldır calışmakta olanlar; İdare tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında en az 3 yıl gorev yapan denizci eğitimciler, bu Yonetmelik hukumlerine gore sertifikaların yenilenmesinde ongorulen değerlendirme sınavlarından muaf tutulurlar."
MADDE 3 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.

MADDE 4 - Bu Yonetmelik hukumlerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı yurutur.