Emniyet Genel Mudurluğu Adına Yuksekoğretim Kurumlarında Okutulacak Oğrencilere Dair Yonetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 12 Eylul 2014 CUMAResmi GazeteSayı : 29117
YONETMELİK
İcişleri Bakanlığından:
EMNİYET GENEL MUDURLUĞU ADINA YUKSEKOĞRETİM KURUMLARINDA
OKUTULACAK OĞRENCİLERE DAİR YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 22/5/2013 tarihli ve 28654 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emniyet Genel Mudurluğu Adına Yuksekoğretim Kurumlarında Okutulacak Oğrencilere Dair Yonetmeliğin 5 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"(2) Genel Mudurluk adına okutulan oğrencilerin eğitim yerleri, Başkanlık birimlerinin bulunduğu iller arasından, Başkanlığın teklifi, Genel Mudurun onayı ile belirlenir."
MADDE 2Aynı Yonetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 6(1) Genel Mudurluk daire başkanlıkları tarafından, her yıl haziran ayına kadar oğrenci okutulması istenilen bolumler ve oğrenci sayısı tespit edilerek gerekceli olarak Başkanlığa bildirilir.
(2) Genel Mudurluk daire başkanlıklarının talepleri Başkanlık tarafından değerlendirilir. Başkanlık tarafından Personel Dairesi Başkanlığının goruşu alınarak okutulacak oğrencilerin sayısı ve bolumleri belirlenir. Belirlenen bolumler, oğrenci sayısı ve universitelerin bulunduğu iller Başkanlığın teklifi, Genel Mudurun onayı ile kesinleşir.
(3) Oğrenci alımları o yıl Başkanlıkca belirlenen sınav takvimine gore eğitim-oğretim yılı başında yapılır. Belirlenen bolumler ve duyurulan başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz. Ancak, ihtiyac halinde oğrenci alımı her zaman yapılabilir."
MADDE 3Aynı Yonetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (h) bentleri yururlukten kaldırılmış ve aynı fıkranın (i) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"i) İlgili devlet universitelerinin, ekstern oğretim programlarında olmamak."
MADDE 4Aynı Yonetmeliğin 8 inci maddesinin ucuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(3) Eksik belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmez."
MADDE 5Aynı Yonetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) ve (e) bentleri ile ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, birinci fıkranın (g) ve (h) bentleri ile ucuncu fıkrası yururlukten kaldırılmıştır.
"d) Fakulte veya yuksekokulundaki oğrenim gorduğu sınıfını gosteren kurumunca onaylı oğrenci belgesi,"
"e) Fakulte veya yuksekokulundaki disiplin durumunu gosteren kurumunca onaylı belge,"
"(2) Başvuruda istenen belgelerde gerceğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları gecersiz sayılır."
MADDE 6Aynı Yonetmeliğin 11 inci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(5) Komisyonca belirlenen mulakat sınav sonucu başarı listesi Başkanlık makamının onayı ile elektronik ortamda adaylara ilanen duyurulur."
MADDE 7Aynı Yonetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 12(1) Komisyonlar, Başkanlık tarafından aşağıdaki şekilde oluşturulur.
a) Başvuru Kabul Komisyonu; Başkanın belirleyeceği Komisyon Başkanı başkanlığında, rutbeli personel ve yeterince memurdan oluşur.
b) Fiziki Yeterlilik Sınav Komisyonu; Başkanın belirleyeceği Komisyon Başkanı başkanlığında uc rutbeli personel, bir doktor ve iki beden eğitimi oğretim elemanından oluşur.
c) Mulakat Sınav Komisyonu, Başkanın belirleyeceği Komisyon Başkanı başkanlığında, uc rutbeli personel, bir oğretim elemanı, bir doktor ve bir psikiyatrist, psikiyatrist bulunmadığı takdirde noropsikiyatrist veya psikolog ya da psikolojik danışmanlık ve rehberlik bolumu mezunu uzman personelden oluşur.
(2) Aday sayısı dikkate alınarak Başkanlıkca komisyon sayısı artırılabilir."
MADDE 8Aynı Yonetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"d) Oğrenciler oğrenim dallarını değiştiremezler. Ancak Başkanlığın uygun gormesi halinde bolumleri aynı kalmak şartı ile 6 ncı maddenin ikinci fıkrasına istinaden Başkanlıkca belirlenen Polis Akademisi birimlerinin bulunduğu il sınırları icerisinde bulunan devlet universiteleri arasında yatay geciş yapabilirler."
MADDE 9Aynı Yonetmeliğin 17 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(2) Oğrenciler, en az bir defa uygulamalı kamp eğitimine katılmak zorundadır."
MADDE 10Aynı Yonetmeliğin 25 inci maddesinin ikinci fıkrasının (f) bendi yururlukten kaldırılmıştır.
MADDE 11Aynı Yonetmeliğin 28 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"(2) Ankara dışındaki illerde okutulan oğrenciler ile ilgili izinlerin verilmesi, oğrencilerle ilgili yazışmaların yapılması, denetimi, Polis Meslek Yuksek Okulu Mudurlerinin sorumlulukları ve yetkileri ile diğer hususlar Başkanlıkca hazırlanacak yonergede duzenlenir."
MADDE 12Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 13Bu Yonetmelik hukumlerini İcişleri Bakanı yurutur.