Turkiye Radyo-Televizyon Kurumu Kuruluş ve Gorevleri Hakkında Yonetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik 19 Eylul 2014 CUMAResmi GazeteSayı : 29124
YONETMELİK
Turkiye Radyo-Televizyon Kurumundan:
TURKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU KURULUŞ VE GOREVLERİ
HAKKINDA YONETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YONETMELİK
MADDE 1 - 20/10/2009 tarihli ve 27382 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turkiye Radyo-Televizyon Kurumu Kuruluş ve Gorevleri Hakkında Yonetmeliğin 30 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 30 - (1) Eğitim Dairesi Başkanlığının gorevleri şunlardır;
a) Kurum stratejileri doğrultusunda uzun donemli eğitim onceliklerini tespit etmek ve Yıllık Eğitim Planını hazırlamak, Yonetim Kuruluna sunmak, Yonetim Kurulunun kabulunden sonra uygulanması icin gerekli tedbirleri almak ve uygulamak,

b) Kuruma yeni alınan veya kurulu bulunan sistem, techizat, donanım, yazılım ve benzerlerinin kullanıcı eğitimlerini takip etmek, soz konusu eğitimlerin yaygınlaştırılmasını ve tum kullanıcıların eğitim almasını sağlamak,
c) Kurumun faaliyet alanlarını dikkate alarak Kurum ici veya dışı eğiticileri belirlemek ve Kurum ici eğiticilerin yetiştirilmesini sağlamak, bu konuda ilgili birim ve kuruluşlarla işbirliği yapmak,
c) Eğitim hizmetlerinde, yuz yuze eğitimin yanında, uzaktan erişimli (internet, mobil iletişim aracları ve benzeri) diğer eğitim arac, metod ve teknolojilerinin kullanımını sağlamak,
d) Kurum personelinin yurt icinde ve yurt dışında eğitimlerini sağlayacak araştırmalarda bulunmak; Kurum dışı kuruluşlarca yurt icinde veya yurt dışında duzenlenecek kurs, konferans, seminer, sempozyum ve benzeri eğitim amaclı etkinliklere katılımları planlamak ve yurutmek,
e) Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet ici eğitim taleplerini, Kurumun gorev alanına giren hususlar acısından, belirlenen esaslar cercevesinde ilgili birimlerle işbirliği yaparak planlamak ve gercekleştirmek,

f) Uluslararası kurum, kuruluş ve kişilerin yanında, diğer duzenlemelere uygun olarak, yabancı ulkelerin medya ve iletişim kuruluşlarının calışanlarına mesleki konularda verilecek eğitim programlarını planlamak ve gercekleştirmek,
g) Kurum personeline ve Kurum dışındaki araştırmacılara hizmet vermek uzere Kurum Merkez Kutuphanesini kutuphanecilik kural ve standartlarına uygun şekilde işletmek; basılı veya elektronik ortamda sunulan eserlerin, Kurum ihtiyacları ve birimlerin talepleri doğrultusunda uyelik, satın alma ve arşiv hizmetlerini yurutmek,
ğ) Personelin, Kurum icinde veya dışında duzenlenecek yabancı dil eğitimlerini yurutmek ve gozetmek,
h) 2954 sayılı Kanunun 54 uncu maddesi hukumleri doğrultusunda, kurum calışanlarının her derecedeki resmi oğretim kurumlarında eğitici olarak gorev almalarına ilişkin işlemleri yurutmek; ayrıca eğitim ve oğretim kurumlarının bağlı oldukları mevzuat gereğince Kurumda staj ve mesleki eğitim goreceklere ilişkin işlemleri, ilgili mevzuat hukumlerine uygun olarak yurutmek ve uygulamasını sağlamak,
ı) Yerel, bolgesel, ulusal, uluslararası medya ve iletişim kurum ve kuruluşlarına, ulkemizin ulusal ve uluslararası politikaları doğrultusunda; ayrıca milli eğitim ve kulturun geliştirilmesine katkı sağlamak icin kurumsal bilgi ve tecrube birikiminin kurs, konferans ve benzeri etkinliklerle aktarılmasına yonelik programlar duzenlemek,

i) Mesleki Yeterlilik Kurumunca belirlenen ulusal meslek standart ve yeterliliklere uygun, medya, iletişim ve yayıncılık alanında eğitim programları hazırlamak ve duzenlemek,
j) Başkanlığın idari yapısı icinde, Kurum ici ve dışına yonelik, yurt ici ve yurt dışı eğitim hizmetlerini yurutmek amacıyla, eğitim merkezi veya birimini oluşturmak icin gerekli calışmaları yapmak,
k) Eğitim calışmalarında gerekli arac, gerec ve malzemeyi sağlamak."
MADDE 2 - Bu Yonetmelik yayımı tarihinde yururluğe girer.
MADDE 3 - Bu Yonetmelik hukumlerini Turkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Muduru yurutur.