Tokat'ta trajikomik bir olay yaşandı. Odunculuk yaparak gecimini sağlayan Ergin Say isimli bir vatandaş, bulduğu bir taş parcasının meteor olduğunu duşunuyordu. Gectiğimiz yıl bulduğu taşı analiz icin gonderen vatandaş, sonuclar gelene kadar yaşadığı bolgede unlu bir isim haline geldi. Bu surecte taş icin 3 milyon TL de teklif alan vatandaş, bu teklifi reddetti. Ancak analiz sonucları, vatandaşın tum hayallerinin yıkılmasına yol actı.
Ergin Say'ın meteor olduğuna inandığı taş parcası, gorunuşu itibarıyla dikkat cekiciydi. Ayrıca uzerine vurulduğu zaman da kıvılcım cıkartıyordu. Tum bunlardan yola cıkarak taşın meteor olduğuna inanan vatandaş, analiz icin Canakkale 18 Mart Universitesi'ne başvuru yaptı. Bu başvuru bile Ergin Say'ın hayatını değiştirdi. Say, o donemlerde ziyaretcilerinin arttığını, bir firmanın reklam teklifinde bulunduğunu soyluyor. Başka bir firma ise analiz sonuclarını beklemeden 61 kilogramlık taşı satın almak icin Ergin Say'a tam 3 milyon TL teklif etmiş...
Analizler sonucunda, taşın meteor olmadığı tespit edildi
Canakkale 18 Mart Universitesi tarafından yapılan analiz calışmasında, taşın meteor olmadığı sonucuna ulaşıldı. Ergin Say da bu surecte "zenginliğin" keyfini surdu. Yaşadıklarını kumar oyunlarına benzeten oduncu, bu kumarı kaybettiğini ifade ediyor. Gelin hep birlikte Say'ın yaptığı acıklamaya bakalım:
Bu taşa tahlil yaptırmıştık, sonucu da geldi. Gelen raporda meteor taşı olmadığı belirtiliyor. Taş 61 kilo, yuzeyi oldukca sert bir yapıda, vurduğumuzda kıvılcım cıkıyor. Şu anda bile bu taşın ne olduğunu anlayamadım, herkes bana milyoner gozuyle bakıyor. Aslında para insanı değiştirmiyor, insanlar seni değiştirmeye calışıyor. Benden araba, ev, duğun gibi işler icin para isteyen cok oldu, herkes halen taşın para edeceğini duşunuyor ama oyle olmadı. Beni arayıp taşı almak isteyenler de oldu, unlu bir giyim firması 3 milyon lira para verdi. Tahlil sonucu cıkmadan taşı alacaklardı, sonuc ne cıkarsa cıksın ellerinde olana razı olacaklardı. Ben taşı vermedim, benzetme yapacaksak kumar oynadım ama kaybettim.
Bu taş meteor cıksaydı daha yuksek miktarda para edecekti. Rapor yeni geldi, kimseye soyleme fırsatım olmadı. İnsanlar benden beklenti icerisindeler ancak oyle bir şey de olmadı. Bunun meteor olmadığı oğrenildiğinde insanlar kesinlikle değişecektir. Zengin olma duygusu da cok guzeldi ama zengin olamadık. Yeniden tahlile gondermeyi duşunuyorum, internette ilk tahlilde cıkamama ihtimali olduğu ve ikinci hatta ucuncu tahlile gitmesi gerektiği yazıyor. Artık benden umut bekleyenler kendi umutlarının peşine duşsunler, dağlarda odun cekiyordum yine odun cekmeye devam edeceğim. Ergin Say ile yapılan roportaja buradan ulaşabilirsiniz.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma