Kuantum Fiziği; Atom altı parcacıkların ve ışığın davranışlarının inceleyen ve gozlemlemeye calışan fiziğin alt dalıdır. Maddeyi Klasik Fizikte kutlesi, eylemsizliği ve hacmi olan herşeydir dedik fakat atom altı parcacıkların değişik karakteristik ozellikleri var. Or. bazılarının kutlesi yok peki bu nasıl madde olabilir. Bu yuzden Kuantum Fiziği Klasik fizikten cok farklıdır, Klasik fizikteki kurallar Kuantum Fiziği icin gecerli değildir. Ayrıca bir elektron Kuantum Fiziğine gore aynı anda 2 yerde olabilir ama Klasik fizikte elektron atomun etrafında basit bir şekilde dolaşan - yuklu taneciktir.

KARANLIK MADDE VE KARANLIK ENERJİ:
Bunlara karanlık denmelerinin sebebi karanlık veya koyu olmaları değildir. Hakkında hicbirşey bilmememizdir. Karanlık maddeyi hic bir şekilde gozlemleyemiyoruz, karanlık enerjinin hic bir şekilde etkilerini bulamıyoruz. Haklarında bildiğimiz tek şey evren buyuk bir hızla buyuyor fakat evrenin sahip olduğu kutleler(sen, ben, dunya vb.) bu buyumeyi destekleyecek kutleye sahip değiller ve bu noktada evrenin %92'sini oluşturan bir şey var ama ne olduğu tamamen belli değil, cunku doğrudan veya dolaylı olarak bunları gozlemleyemiyoruz.
İlerleyen zamanlarda Kuantum Fiziğine gore atomu oluşturan parcacıkların 2 boyutlu olduğu ortaya cıkıyor. Direk gozlenemiyor tabikide fakat matematiksel olarak boyle gozukuyor. Peki hewrşeyin temelinde 2 boyut varsa biz nasıl 3 boyutlu oluyoruz, 2 boyutlu parcacıklar nasıl oluyorda 3 boyutlu bir evreni oluşturabiliyor. Bu noktada ilginc iki teori dikkatimizi cekiyor.

1-)Hologram Kuramı:Bu kurama gore evrenin merkezinde herşeyin bilgisi var ve bizim evren diye gorduğumuz herşey(sen, ben, evren vb.) sadece holografik bir yansıma.
2-)Elon Musk Kuramı: Bu kurama gorede bizim yaşadığımız evren ve evrendeki herşey aslında eski cok gelişmiş medeniyetler tarafından hazırlanmış bilgisayar oyunu gibi kodlardır.Kısacası gorduğumuz herşey bir uluzyon ve yonetiliyoruz.

X BOZONU(TANRI PARCACIĞI):
Bu bozonun yoktan var olması bu adı almasının sebebidir.Şuna değinmek istiyorum Klasik fizikte hicbir madde yoktan var edilemez var olan madde yok edilemez(Madde Korunumu Yasası) diyordu ama bu parcacık yoktan varda olabiliyor vardan yokta olabiliyor kısacası maddenin korunum yasasını alt ust ediyor diyebiliriz.

KARA DELİKLER:
Cekim sahasına giren herşeyi ışık dahil yutan, cok buyuk cekim gucune sahip uzay bolgesidir.Kara delikler devasa kutleye sahip yıldızların patlaması ve buzuşmesiyle oluşur.Teorik olarak ispatlanmıştır fakat doğrudan gozlenemez.

BEYAZ DELİKLER:
Tum maddeleri icine ceken kara deliğin aksine evrene madde ve enerji puskurten bir deliktir.Yani kara deliğin karşıt ucudur.Einstein'ın Genel İzafiyet Kuramına gore evrende herşey simetriktir dolayısıyla kara deliğin simetriside beyaz delik oluyor.Bu yuzden kara delik aslında dipsiz bir kuyu değil ucu beyaz delik şeklinde emilen maddeyi enerji olarak puskurten bir deliktir.Yani kara delik beyaz deliğe, beyaz delik kara deliğe bağlıdır.Kara deliğin emdiği materyalleri, beyaz delik aynı veya farklı bir evrene enerji olarak puskurtmektedir.

SOLUCAN DELİĞİ:
Solucan deliği kara delik ve beyaz deliği birbirine bağlayan tunellere denir.Teorik olmakla beraber hic gorulmemiştir.Ancak coğu fizikciye gore solucan delikleri yoluyla paralel evrenlere gecilebildiğine ve bu sayede evrenler arasında iletişim kurulabileceğine inanılır.Yani uzay ve zaman icinde solucanb delikleri sayesinde kestirme olarak seyahat etmenin mumkun olabileceğini duşunuyorlar.