Ben kendi okumuş olduğum ve inandığım kısacası bana mantıklı geleni anlatmak istiyorum. Bence zaman yolculuğu yapmak mumkun zaten uzayın ve zamanın bukulebilir olduğunu neredeyse hepimiz biliyoruz. ışık hızına yaklaştığımız anda zaman bizim icin dahada yavaş hale gelecektir ve bizim icin gecen dakikalar yada saatler gercek hayatta asırlar gecmiş olabilir. Aslında zaman kişiden kişiye psikolojik olarak değişen bir kavramdır. Şoyle duşunun istemediğiniz birisiyle 2 saat gecireceksiniz bu 2 saat size 5 saat gibi gelebilir cunku psikolojinize bağlı yada bir diğer ornekle sizin icin cok onemli bir sınava girdiniz ve o sınav icinde zaman sizin icin hızlıca akıp gececektir buda sizin psikolojinize bağlı olarak zaman kavramını algılayışınızı gosteriyor. Kısacası buna zaman algısı da denebilir ve kişinin psikolojisine gore bu zaman algısı değişiyor. Zaman kavramını kısaca anlattıktan sonra artık konumuza gecebiliriz. Ben zaman yolculuğunun solucan delikleri sayesinde gercekleştiğini varsayan teoriyi destekliyor ve savunuyorum. Solucan delikleri kara delik ve beyaz deliklerin birleşmesiyle oluşan deliktir. Kara deliği kısaca tanımlamak gerekirse cok buyuk bir kutleye ve inanılmaz buyuklukte bir cekim kuvvetine sahip evrendeki her şeyi yutarak beslenen (buna ışık da dahil) deliklerdir. Beyaz deliklerde kara deliğin karşıt ucu olan ve kara deliğin aksine onun (Kara deliğin) emdiği materyalleri bizim evrenimize yada başka paralel evrenlere puskurten deliklerdir. Einstein'e gore evrendeki her şey simetriktir dolayısıyla da kara deliğin simetrisi de beyaz delik oluyor. Peki bu kavramları da acıkladık. Şimdi diyelim ki ışık hızına veya ışık hızına yakın hıza ulaştık ve bir şekilde solucan deliğini oluşturduk diyelim zamanda geriye gidip zamanı değiştirebilir miyiz? Burada devreye paralel evrenler de giriyor bu konuyu da bir blog yazımda anlatmıştım. Şunu soyleyeyim biz gecmişe gittik ve bir şeyleri değiştirdik fakat kendi zamanımıza donduğumuzde bizim icin değişen hicbir şey yoktur aslında ama asıl sorun şu bence biz kendi zamanımıza donmuyoruz biz duz bir zaman cizgisinde iken geriye gidiyor ve gitmiş olduğumuz yerden yana doğru kaymakta olan yeni bir zaman cizgisi oluşturuyoruz diğer bir deyişle bir paralel evren oluşturuyor ve o oluşturmuş olduğumuz paralel evrende kalıyor ve o zaman cizgisinde olan eylemlere karşı yaşıyoruz kısacası zamanı değiştirmiyoruz sadece yeni bir zaman cizgisi oluşturup o zaman cizgisindeki paralel evrende yaşıyoruz ama aslında bizim gecmişe donmeden onceki evrenimizde her şey eskisi gibidir. Zaman Yolculuğu konusunda anlatacaklarım bu kadar okuyanlara sonsuz teşekkurler...