İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, "(CHP Genel Başkanı) Kılıcdaroğlu'nun peşine adam taktılar, gezdiriyorlar. Neden? Secimi kazanacaklar. Ey Amerika, Tayyip Erdoğan secimi kazanacak, adamın Kemal'e bu millet bay bay diyecek." dedi. AK Parti İstanbul milletvekili adayı Soylu, Kağıthane'de Sultan Selim Mahallesi sakinleriyle buluşmasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl boyunca İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanlığı gorevi yaptığını soyledi.
Erdoğan'ın İstanbul'da sadece belediye başkanlığı yapmadığını, milletin gonlunde hizmetleriyle beraber taht kurduğunu belirten Soylu, "İstanbul'un her yerine imza attı. Ne kadarda? Dort yılda benim hayatıma dokundu. Dort yıldır İstanbul'u idare ediyorlar. Kimin hayatına dokundular, kimin? Hic kimsenin. Sadece reklam, başka bir şey yok." diye konuştu.
Bakan Soylu, belediyeler ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun İstanbul'un spor yapmasını istediğini anlattı.
"Belediye otobuslerini calıştıramıyorlar, bozuluyor." diyen Soylu, şoyle devam etti:
"Ondan sonra da İstanbul'un kasları guclensin diye itsinler, kasları guclensin. Sonra metrolar var. Mubarek, Tayyip Erdoğan'ın yaptığı metrolardan bir gram eksik yok, onlara bıraktığının yuzde 80'ini tamamlayıp, 'Haydi yuzde 20'sini de siz bitirin' dediklerinde merdivenlerini calıştıramıyorlar. Boylece ayak kasları da gucleniyor. Kol kası guclu, ayak kası guclu, İstanbullu'nun spor yapmasına gerek kalmıyor, bu işi yapıyorlar. O kadar geziyorlar ki, işlerinden ayrılmışlar, bir tek dertleri var. Amerika, Avrupa onlara talimat vermiş, Tayyip Erdoğan'ı değiştirecekler, Tayyip Erdoğan'ı iktidardan alaşağı edecekler. Ya siz İstanbul'a bakın ya, sen İzmir'e bak, otekisi Ankara'ya baksın. Niye Tayyip Erdoğan? Cunku Amerika istemiyor, Batı istemiyor. Kim istemezse istemesin, biz millete bakıyoruz. Millet istiyor mu diye bakıyoruz. Kılıcdaroğlu'nun peşine adam taktılar, gezdiriyorlar. Neden? Secimi kazanacaklar. Ey Amerika, Tayyip Erdoğan secimi kazanacak, adamın Kemal'e bu millet bay bay diyecek."
- "Biz Tayyip Erdoğan fırsatını yakaladık, bu yuzyılda bir gelecek"
Gecmişte Turkiye'de insanların "Ben dindarım." diyemediğini aktaran Soylu, Tayyip Erdoğan'ın Turkiyesi'nde insanların "Ben dindarım." diyebildiğini belirtti.
Bakan Soylu, Turkiye'de insanların gecmişte "Ben Kurt'um" de diyemediğine dikkati cekerek, "Tayyip Erdoğan'ın Turkiyesi'nde 'Ben Kurdum' diyorlar. Bu ulkede insanlar 'Ben Alevi'yim' diyemiyorlardı. Bu ulkede insanlar, Tayyip Erdoğan'ın Turkiyesi'nde 'Ben Alevi'yim' diyorlar. Tayyip Erdoğan'ın Turkiyesi ozgur, buyuk bir Turkiye'dir, 85 milyonun Turkiyesi'dir." ifadelerini kullandı.
Turkiye'yi yedili masaya teslim etmek istemediklerini vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:
"Allah muhafaza. Ne diyor birisi? Hele diyor, bir bitsin, goreceksiniz benim ne yapacağımı. Hani masaya 'kumar masası' diyen var ya bir tane. Sadece kumar masası demedi, ağzına dediğini soyledi. 'Kullanım masası' dedi, 'noter masası' dedi. Demediği kalmadı ama geldiler kuzu kuzu oturttular onu oraya değil mi? Ağababaları oturtturdu değil mi? Tayyip Erdoğan'ı 21 yıldır kimse bir yere oturtturamadı, o milletinin emrinde de ondan milletine guveniyor."
Bakan Soylu, toplanan kalabalığa bir emanetinin olduğunu dile getirerek, "Boyle liderler Turkiye'ye 100 yılda bir gelir, tam 100 yılda bir. Biz, Tayyip Erdoğan fırsatını yakaladık, bu yuzyılda bir gelecek. Bana diyorlar ki 'Cok calışıyorsun, 2 saat, 3 saat uykularla ayakta kalıyorsun.' Bir tek şey var, aileme de eşime de cocuklarıma da herkese de soyledim. Bu ulke, bu Tayyip Erdoğan fırsatını kacırmamalı, kacırmamalı, kacırmamalı. Tayyip Erdoğan size emanettir." şeklinde konuştu.