TTK Amasra Muessese Mudur Yardımcısı Salih Atmaca, 43 madencinin hayatını kaybetmesiyle sonuclanan patlamaya ilişkin davada kendisinin gorevden alındığını ve kuyubaşına dahi gitmesinin yasaklandığını soyledi. TTK Amasra Muessese Mudurluğunce işletilen maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen ve 43 madencinin hayatını kaybetmesiyle sonuclanan patlamaya ilişkin 8'i tutuklu toplam 23 sanığın yargılandığı davaya 3'uncu gunde devam etti. Tutuklu yargılanan sanıklardan TTK Amasra Muessese Mudur Yardımcısı Salih Atmaca Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen davada savunma yaptı. Kendisine mobbing uyguladığını ve gorevden alındığını ifade eden Atmaca, "Ego savaşları diye bir ifade kullandım. Kimse bunu sormadı. Bazı arkadaşlar gorev kabul etmiyordu. Benim gorev yaptığım donemde iş kazaları en az seviyeye indi. Kişi başına uretim en yuksek seviyeye yukseldi. Ben gorevden alındım. Bana mobbing uyguladılar. Kuyubaşına dahi gitmem yasaklanmıştır. Ben gorevden alınınca Muessese Muduru Cihat bey yalnız kaldı. Sonrada bu olay oldu. Ben burada haksız yere tutukluyum" dedi.
Yetkilerinin alındığını ifade eden Atmaca'ya muşteki avukatlarınca "Kurumdan maaş alıyor musunuz?" şeklinde soru yoneltildi. Atmaca bu soruya davayla ilgisi olmadığını soyleyerek yanıt vermedi. Atmaca'nın, muşteki avukatlarının olaya ilişkin 'katliam' ifadesini, "katliam gibi kaza" olarak duzeltmek istemesi de dikkat cekti.
Kendisine hicbir denetlemenin bildirilmediğini, denetlemelere eşlik etmediğini, acil eylem planının da kendisine tebliğ edilmediğini soyleyen Atmaca, gorevde olduğu donemde patlamanın yaşandığı bolgede calışma ve komur uretimi yapılmadığını da sozlerine ekledi.
Dava, Emniyet Muhendisi Şahan Kahraman'ın savunmasıyla devam ediyor.