Bursa'da bir ciftin duğunu icin "Anadolu kırmızısı" Togg gelin arabası yapıldı. Bursalı bir ciftin Gemlik ilcesindeki duğunu icin hazırlanan Togg'un şoforluğunu Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gemlik ilcesindeki bir programda sohbet ettiği Huseyin Ozdemir'e duğunu icin Togg'u gelin arabası yapacağı sozunu verdi.
Bunun uzerine Bursa Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir cicekciye Togg'u susleterek gelin arabası yaptı ve direksiyona gecti.
Konvoy eşliğinde gelin Habibe Fatsa Ozdemir'in Gemlik'teki evine giden damat Huseyin Ozdemir ve Aktaş, buradan kornalar eşliğinde duğun salonuna gecti.
Aktaş, gazetecilere, ulkenin gurur kaynaklarından birinin Togg olduğunu soyledi.
Bakan Varank'ın, cifte gelin arabası icin soz verdiğini ve bunu gercekleştirmenin de kendisine duştuğunu belirten Aktaş, "Orf ve adetlerimiz doğrultusunda bu duğunumuzu gercekleştireceğiz. Bursalı Togg'u bir gelin gibi adeta susledik. İnşallah onların evlilikleri de Togg gibi farklı ve ozel olur. Butun halkımızın gıpta ettiği ve bir an evvel sahip olmak icin can attığı Togg aracı, inşallah onların evliliğine hayır ve bereket getirir." diye konuştu.
Damat Ozdemir de bunu gercekleştirenlere teşekkur etti.
Heyecanlarının kat kat arttığını dile getiren Ozdemir, "Cok cok mutlu oldum. Ruyaların gercek olduğu bir gunu yaşıyorum. Sağ olsun Bakanımız bu mutluluğu, iyiliği ve guzelliği layık gordu. Togg ulkemizin gururu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak uzere herkese teşekkur ederim." ifadelerini kullandı.
Gelin Habibe Ozdemir ise Togg'da guvenlik gorevlisi olarak calıştığını dile getirerek, "Cok heyecanlıyım. Hem uzuntuluyum hem de cok mutluyum. Aslında Huseyin ben ilk Togg'a girdiğimde, 'Kırmızı rengini bize versinler de gelin arabası yapalım.' demişti. Bunun uzerine kırmızı Togg gelin arabası oldu. Rabbim nasip etti." dedi.
Bakan Varank, Aktaş ve ciftle goruntulu konuşma yaparak, evliliğin hayırlı olmasını diledi.