Emniyet Genel Mudurluğu, 10 bin polis alımı yapılacağını acıkladı. Emniyet Genel Mudurluğu sosyal medya hesabından 10 bin polis alımı yapılacağını duyurdu. Polis Akademisinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "30. Donem POMEM adaylarının dikkatine. Polis Akademisi Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 8 bin lisans (6 bin 800 erkek ve 1 bin 200 kadın), 2 bin onlisans (bin 700 erkek ve 300 kadın) olmak uzere toplam 10 bin oğrenci alımı yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.
POMEM'e alınacak 10 bin oğrenci adayı icin on başvuru suresi 1 Mayıs'ta başlayacak
Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) lisans mezunu 6 bin 800 erkek, 1200 kadın, on lisans mezunu 1700 erkek, 300 kadın olmak uzere 10 bin oğrencinin alınmasına yonelik on başvurular 1 Mayıs'ta başlayacak.
Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak oğrenci adayları icin 1 Mayıs'ta başlayacak on başvuru sureci, 19 Mayıs saat 17.00'ye kadar yapılabilecek.
Adaylar, "http://www.pa.edu.tr" adresinden e-Devlet şifresiyle giriş yaparak, Aday Belirleme On Başvurularını yapabilecek.
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, OSYM tarafından lisans mezunları icin yapılan 2021 veya 2022 yılı Kamu Personeli Secme Sınavlarının birinden P3 puan turunden en az 60, on lisans mezunları icin yapılan 2022 yılı Kamu Personeli Secme Sınavı P93 puan turunden en az 65 ve uzeri puan alanlar arasından, Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yonetmeliğinde belirtilen şartları taşıyan lisans mezunu 6 bin 800 erkek, 1200 kadın, on lisans mezunu 1700 erkek, 300 kadın olmak uzere toplam 10 bin oğrenci alınacak.
Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yonetmeliğinde yer alan "On başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak uzere en yuksek puandan en duşuk puana doğru sıralanır ve o donem icin alınacak erkek ve kadın oğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen muracaatta bulunmak uzere cağrılır. Şehit ve vazife malulu eş veya cocukları icin bu hukum uygulanmaz." hukmune istinaden on başvurularını yapan adaylar sınav ucreti odemeyecek.
30. Donem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar icin başvuru ucret ve hesap bilgileri, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr) adresinden duyurulacak.
Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim goren ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.

Soz konusu alıma ilişkin sınav takvimi, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecek.
Kamuoyuna Onemli Duyuru️
10 bin polis alımı gercekleştirilecektir.
Ulkemize ve Teşkilatımıza hayırlı uğurlu olsun. https://t.co/mG4NInV9Bp
Turk Polis Teşkilatı (@EmniyetGM) April 27, 2023