"Bağımlılıkla mucadele kapsamında verdiğimiz eğitimler devam ediyor. Bugune kadar 17 milyon 752 bin 348 oğrenci, 871 bin 698 oğretmen ve 4 milyon 295 bin 742 veli olmak uzere toplam 22 milyon 919 bin 788 kişiye ulaştık" Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ozer, "Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim" eğitim programı kapsamında 22 milyon 919 bin 788 kişiye ulaşıldığını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan yazılı acıklamaya gore, Ozer, toplum sağlığı ve guvenliğini tehdit eden bağımlılıkla mucadele icin MEB tarafından yurutulen "Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim" programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Oğrenci, oğretmen, okul yoneticileri ve velilere yonelik program kapsamında, bugune kadar 22 milyon 919 bin 788 kişiye ulaşıldığını kaydeden Bakan Ozer, bağımlılık konusunun milli guvenlik meselesi olduğuna işaret etti.
Amaclarının bağımlılıkla mucadelede duyarlılık kazandırma olduğunu vurgulayan Ozer, şunları kaydetti:
"Bakanlığımız ile İcişleri Bakanlığı işbirliğinde gercekleştirilen 'Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim' eğitim programı doğrultusunda 16 Ocak-24 Şubat 2023 tarihleri arasında oğrenci, oğretmen ve velilerimize yonelik eğitim planlamaları yapıldı. Yarıyıl tatilinden bir hafta once bağımlılık eğitimleri okul ve kurumlarımızda başladı.
Okulların tekrar acılmasıyla birlikte psikososyal destek hizmetlerine yonelik yurutulen calışmaların yanı sıra bağımlılıkla mucadele kapsamında verdiğimiz eğitimler devam ediyor. Boylece bugune kadar 17 milyon 752 bin 348 oğrenci, 871 bin 698 oğretmen ve 4 milyon 295 bin 742 veli olmak uzere toplam 22 milyon 919 bin 788 kişiye ulaştık."