İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıcdaroğlu'nun 'Kayyumu kaldıracağız' acıklamasını eleştirdi. İstanbul Buyukşehir Belediyesi'nde 484 teror orgutu uyesinin işe girdiğini soyleyen Bakan Soylu, "484 PKK ve KCK'lıyı İstanbul Buyukşehir Belediyesi'ne aldılar. Dağdan geleni, dağdan gelenin kardeşini, oğlunu sozde değer ailesi diyorlar. Dağdakileri yakaladık, şehirdekileri yakaladık. Belediyeden atmak zorunda kaldılar. Cıkarmak zorunda kaldılar, yalancının mumu yatsıya kadar yanar" Secim calışmalarına İstanbul'daki bolgesinde devam eden İcişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Suleyman Soylu, Gaziosmanpaşa 500 Evler Caddesinde gercekleşen programda vatandaşlara hitap etti. Bakan Soylu'ya Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, milletvekili adayları ile partililer eşlik etti.
"Cocukları dağa cıkaranlara gorev verecek"
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıcdaroğlu'nun kayyumları kaldıracağız cıkışını eleştiren Bakan Soylu, "Kılıcdaroğlu diyor ki? 'Kayyumu kaldıracağız' Bu ne demektir biliyor musunuz? Cocukları dağa cıkaranlara gorev verecek. Parayı daha veren belediyelere gorev verecek. Doğu ve Guneydoğu Anadolu Bolgesini karıştıranlara gorev verecek. Kılıcdaroğlu bununla mı kalıyor? Diyorlar ki 15 Temmuz'u yapanları devletin başına getireceğiz. Onlardan devlet arındı mı? FETO' den devlet arındı mı? Şimdi onları tekrar geri getirecekler. Ben hicbir şey tanımıyorum, onları getireceğim cunku Amerika'ya soz verdi" dedi.
"Dağdakileri yakaladık, şehirdekileri yakaladık"
İstanbul Buyukşehir Belediyesine teror orgutu uyelerinin girdiğini soyleyen Bakan Soylu, "4 yıldır İstanbul'a boşa kurek cektiriyorlar, zaman kaybettiriyorlar. Bana kızdılar, sen diyorsun ki İstanbul'da, PKK ile anlaştılar. 484 PKK ve KCK'lıyı İstanbul Buyukşehir Belediyesi'ne aldılar. Dağdan geleni, dağdan gelenin kardeşini, oğlunu sozde değer ailesi diyorlar. Aynen bizim şehit ailemiz gibi. Belediyelere kayyum atadığımız icin oraya veremiyorlar. İstanbul Buyukşehir Belediyesi'ne veriyorlar. Dağdakileri yakaladık, şehirdekileri yakaladık. Belediyeden atmak zorunda kaldılar. Cıkarmak zorunda kaldılar, yalancının mumu yatsıya kadar yanar" şeklinde konuştu.