Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2016 yılında Ozel Tuketim Vergisi (OTV) Kanunu'nda yaptıkları değişiklikle şehit eşi veya cocuklarının, eş ve cocuğunun bulunmaması halinde ise şehidin anne veya babasının OTV odemeksizin arac alabilmelerine imkan sağlandığını ifade etti. Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun, bugunku konuşmasında, "şehit ailelerine OTV'siz arac alabileceklerine ilişkin duzenleme yapacaklarına dair verdiği sozu" değerlendirdi.
Bakan Nebati, paylaşımında şunları kaydetti:
"Sayın Kılıcdaroğlu; Bugunku konuşmanızda şehit ailelerine OTV'siz arac alabileceklerine ilişkin duzenleme yapacağınıza dair soz vermişsiniz. 'Vergi benim işim' diyorsunuz lakin vergi mevzuatından haberiniz yok. 2016 yılında OTV Kanunu'nda yaptığımız değişiklikle birlikte; şehit eşi veya cocuklarının; şehidin eş ve cocuğunun bulunmaması halinde ise anne veya babasının ozel tuketim vergisi odemeksizin arac alabilmelerine imkan sağlanmış ve halihazırda şehit yakınları bu duzenlemeden yararlanmaktadır. Sizin aklınıza yeni gelen fikirleri, bizler yıllar once yasalaştırarak yururluğe koyduk. Gectiğimiz mart ayında, 2003 yılında yeniden faaliyete gecirmiş olduğumuz Vergi Konseyi'ni kuracağınızı ifade etmiştiniz. Benden size nacizane bir oneri; surekli onunde poz verdiğiniz kitaplığınıza bir de vergi kanunları kitabı almanız olacaktır."
Nebati, Kanun'un ilgili maddesini iceren linki de paylaştı.