Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında secim sureci ve gundeme dair dikkat ceken acıklamalarda bulundu. Konuşmasında 6'lı masada yaşanan aday krizinin detaylarına da değinen Mansur Yavaş, CHP lideri Kılıcdaroğlu'nun adaylığını istemeyen Meral Akşener'i, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte nasıl ikna ettiklerini anlattı. Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını cevapladı. Yavaş, konuşmasında İYİ Parti lideri Meral Akşener'in nasıl ikna edildiğinden, secim surecine, HDP'nin Millet İttifakı'na yapmış olduğu desteğe kadar bir cok konu hakkında acıklamalarda bulundu.
Mansur Yavaş'ın acıklamalarından one cıkanlar şu şekilde;
"İLK TURDA KAZANACAĞIMIZI SOYLEYEBİLİRİM"
İlk turda kazanacağımızı soyleyebilirim. Sadece miting meydanlarına bakıp da karar verilmez. Ozellikle ben bu mitinglere giderken mutlaka şehirlerin icerisinden geciyorum. Yolda gidenlerin donup bakması, ilgili davranması gibi şeylerden mesaj alıyorsunuz. Ben ilk defa bu secimde gezme fırsatı buldum. Ozellikle muhafazakar kıyafetli insanların cok buyuk ilgisini gordum.
AKŞENER NASIL İKNA EDİLDİ?
Bu kadar insanın beklentisini geri ceviremezsiniz dedim. Bana ağabey diyor. Ekrem Bey'le işin icerisinde olursanız donerim dedi. Biz de kabul ettik. Bu şekilde tekrar bir araya geldik. İyi ki gelmişiz. Sayın Akşener etkin ve icracı olmamızı istiyor. Cunku halkı boyle duşunduren olaylardan birisi bizim sorunlara yaklaşımımız. Biz insanların anketlerde bizi onde cıkarması icin ozel bir caba yapmadık.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener ile goruştu. Goruşme yaklaşık 20 dakika surdu. İki başkan cıkışta goruşmede ne konuşulduğuna dair basın mensuplarına acıklama yaptı.
"AKŞENER İCRACI VE ETKİLİ OLMAMIZI İSTİYOR"
Cumhurbaşkanlığı yardımcılığında Akşener, icracı ve etkili olmamızı istiyor. Anketlerde gencler, insnalar başka şeyler bekliyor diye. Yonetim tarzımız Turkiye'de beğenildi ki boyle bir ilgi oldu.
"COCUKLARIMA KOTU SOZ SOYLETMEDİM"
Ben daha cocuklarıma kotu soz soyletmedim. Bir Allah'ın kulu cocuklarıma, yakınlarıma 'Senin baban bunu yaptı' diyemez, dedirtmem. Yarın bu gorevi bırakacağız sivil hayatın icine gireceğiz, aynı itibarın devamını makamı bıraktıktan sonra da istiyorum.
"ŞUKRAN DUYUYORUZ BUNLARI İMAL EDENELRLE"
Sanki İHA'lar, SİHA'lar hangarlara konacak, gemiler yok olacak. Biz şukran duyuyoruz bunları imal edenlere, bize duşen bunları daha ileriye goturmek ve bunların devam edeceği konusunda insanların tereddut duymaması lazım. Elbette milli politikalar devam eder. Turkiye uzerindeki tehdit kalkıncaya kadar devam edecektir. Multeciler geri gidecek, Esad'la goruşulecek bunların donmesi sağlanacak. Kandil silah bırakmadığı surece İHA'lar orayı bombalayacak. Elinde silah olduğu muddetce, Turkiye'yi tehdit ettiği surece sadece PKK değil dışarı da kim olursa olsun.
HDP'NİN KILICDAROĞLU'NU DESTEKLEME KARARI
(Emek ve Ozgurluk İttifakı'nın Kılıcdaroğlu'nu destekleme kararı) HDP'nin acıklamasını okudum, cok net şekilde 'tek adam sistemini istemiyoruz, parlamenter sisteme donulsun' diyorlar. Doğrusu da budur. Biz 85 milyon insanın problemini cozmeye kararlıyız. Şuan ki başkanlık sisteminde meclis tumden yokoldu. HDP'de mecliste olup derdini anlatmak istiyordur, meşrudur bu şekilde duşunuyorsa. Demirtaş'ın 'PKK silah bırakmalı' acıklamasını gordum. HDP bu şekilde meclise gelip meclisin guclu olmasını isteyip PKK'ya 'silah bırakın, ne konuşulacaksa mecliste konuşulsun' diyecektir belki. 40 yıldır PKK bu ulkede silahla kan kusturdu, sonuc alamadı. HDP'ye oy veren secmenin de artık 'Yeter' dediğini duşunuyorum. Varsa bir problem ki var, oturulur Meclis'te konuşulur. Meclis'ten cıkan iradeye herkes saygı duymak zorundadır. HDP'nin icinde PKK uzantısı yok mu? PKK ağzıyla konuşlar var, reddediyoruz. Hicbir şekilde bizi bağlamaz.